哈囉~強 » 哈囉~飲食 » 石硤尾強記大排擋 2009/07/18

2009-7-19 22:47 Charles
石硤尾強記大排擋 2009/07/18

今次係Mervy帶隊,到佢地頭內的「強記大排檔」特攻。因為係叫「強記」,所以一定要放上小強網。
地點:石硤尾,不過似乎近深水?地鐵站多D。
一口氣先後左:沙丹蝦、炒蟶子、遮遮雞煲、炸墨魚餅、涼瓜炒蟹、焗魚腸,都係舖頭招牌菜。另外重有小菜:歡勝瓜雲耳粉絲、西蘭花炒班片,飲飽食醉,捧住個肚離開
沙丹蝦係Mervy推介,爽口彈牙,值得一試;炒聖子一向都係至愛;焗魚腸就未必人人喜歡食,不過我細個時食慣,好有懷舊feel。??雞有好大舊豬?,可惜我有高膽,唔可以食豬?,淨食雞。炸墨魚餅都係因高膽理由只試左一件,香口野,梗係好食啦。涼瓜炒蟹炒得幾入味,唔錯。
唯一感覺係碟頭細左D,但因為今次又爭唔到比錢,所以唔知價錢,無得比較.:face48:

2009-7-20 09:13 jojo
yeah.酒店式服務,又有例湯送,飲完又添. 碟蝦真係好味. :face62: 肚滿腸肥
爽快報上價錢比食家參考:face37:

2009-7-20 09:40 Mervy
特別鳴謝 Miss Wong :face02:

強記帶埋Miss Wong, 晚晚都有靚例湯. :face03::face28:

2009-7-20 09:57 Mervy
八菜 + Miss Wong 例湯:face03:

合共$575:face34:

2009-7-20 10:06 jojo
回復 #4 Mervy 的帖子

咁即係每人一舊水都左右.有蝦有蟹有聖子. 仲有4-5支啤酒!:face62:

2009-7-20 11:01 jojo
回復 #4 Mervy 的帖子

似乎個老細對miss wong 有feel:face69:

2009-7-20 15:12 Hello Keung
平時d台開埋出門口架, 點解無晒既 :face09:

強記比隔離間小炒王好食好多 :face13:

2009-7-20 15:31 jojo
回復 #7 Hello Keung 的帖子

有幾間舖都係強記bor.
可以星期六係該到搞大佢.:face18:

2009-7-20 15:48 Mervy
[quote]原帖由 [i]jojo[/i] 於 2009-7-20 15:31 發表
有幾間舖都係強記bor.
可以星期六係該到[b][size=7][color=red]搞大佢[/color][/size][/b].:face18: [/quote]

Charles 收唔收到?:face02::face02::face02:

2009-7-20 16:07 Charles
回復 #9 Mervy 的帖子

搞大「強記」關我咩事?:face09:
無能為力:face48:

2009-7-21 06:54 carcar22
嘩.....好似幾好食咁wor.....價錢都合理,搵次去試下先

2009-7-21 11:22 Mervy
[quote]原帖由 [i]Charles[/i] 於 2009-7-20 16:07 發表
搞大「強記」關我咩事?:face09:
無能為力:face48: [/quote]

做咩要搞大「強記」:face09:

2009-7-21 11:28 jojo
回復 #12 Mervy 的帖子

「強記」已經被搞大左啦. 由一間舖到幾間舖:face03:

2009-7-21 16:10 Hello Keung
搞大佢? 食大佢! :face77:

2009-7-21 18:05 Charles
回復 #14 Hello Keung 的帖子

果度對各人都相當就腳,但唔知可唔可以來料加工,油料錢貴唔貴。:face09:

2009-7-21 20:03 Hello Keung
回復 #15 Charles 的帖子

有錢乜都得啦, 貴唔貴就應該問地膽Mervy :face28:

2009-7-22 14:21 Mervy
[quote]原帖由 [i]Hello Keung[/i] 於 2009-7-21 20:03 發表
[b]有錢乜都得啦[/b], 貴唔貴就應該問地膽Mervy  [/quote]

多謝強哥:face02::face02::face02:

2009-7-22 15:02 Hello Keung
回復 #17 Mervy 的帖子

但係我無錢 :face48:

2009-7-22 15:34 jojo
回復 #17 Mervy 的帖子

快d去收料啦.:face28:

2009-7-27 15:31 Mervy
[quote]原帖由 [i]jojo[/i] 於 2009-7-22 15:34 發表
快d去收料啦.:face28: [/quote]
乜料?

2009-7-27 17:58 jojo
回復 #20 Mervy 的帖子

你去上堂,都可以上網:face38:
去強記睇下可唔可以去帶料加工呀!

頁: [1]