哈囉~強 » 哈囉~新聞 » 屍體發現案-大嶼山二澳 2009/08/02

2009-8-2 19:36 Hello Keung
屍體發現案-大嶼山二澳 2009/08/02

今日往水澇漕行澗, 早上10時半, 剛經過牙鷹角營地, 初見石灘, 便有團友嗅到屍臭味, 大家都不以為意, 以為只是死蝦死魚.

繼續上路, 入水澇漕, 上萬丈瀑, 及在鼻涕瀑大休.

一般來說, 大休後, 會上行往龍仔悟園方向走, 但同一個團友話想快些回程, 所以一行人就由山徑下行回二澳.

下到石灘, 我見到有人臥在石灘上, 初以為是曬太陽, 但發覺姿勢有異, 原來是屍體, 那個位置, 平時順行山徑是看不到的, 因為我們今次逆行才看見.

原本想即場打電話報警, 但個電話線路卻進入澳門台, 不知怎打, 由於我地在那個位置停留很久及指手劃腳, 剛巧後面有兩個人留意到, 我們就繼續往大澳找警察, 得知有人已報警, 應該是他們了.

[color=blue]同日活動連結: [/color][url=http://www.hellokeung.com/forum/viewthread.php?tid=1626&extra=page%3D1][color=blue]水澇漕 2009/08/02[/color][/url]

2009-8-2 21:16 fatfatyiu
哦~~  男屍定女屍...?  有冇現場相片...?
但私覺得條熱狗腸都有 D 發脹...

2009-8-2 21:24 Hello Keung
回復 #2 fatfatyiu 的帖子

估計係男屍, 短袖衫波褲.
尊重死傷者, 哩個情況下係唔會影相的.

P.S. 熱狗腸問題請在另一文再出

2009-8-2 22:28 jojo
回復 #3 Hello Keung 的帖子

即時新聞都沒有記載呢單發現屍體案,想八下條身份來歷都好難.:face05:

2009-8-2 22:56 Hello Keung
回復 #4 jojo 的帖子

無乜人有興趣的事件, 新聞又點會賣呢, 頂多明日的報紙會出現2~30字的報導. :face45:

2009-8-3 09:54 Mervy
比我見到的話一定成個月都訓唔著:face47::face47::face47:

2009-8-3 10:10 jojo
回復 #6 Mervy 的帖子

其實有隊友都叫我行近d查看. 一齊去都敢ge. :face39:

2009-8-3 10:46 daimen
回復 #7 jojo 的帖子

傻ge, e d 野, 可以不看就不看啦.
還記得細路時(小學),公共屋村有落人事件,就見過一兩次:face42:.
晚晚也失眠:face24:

2009-8-3 10:58 Hello Keung
回復 #8 daimen 的帖子

出得來行, 哩d野預左啦 :face48:

2009-8-3 10:59 jojo
回復 #8 daimen 的帖子

日光日白,我話敢去睇o者. 晚上失眠就難講. 況且我怕黑 :face23:
或者該條xx 想我地發現,起碼唔使棄屍荒野:face24:
今個月中已經係農曆七月,小心為妙:face05:

2009-8-3 14:10 Charles
直到依家都無咩新聞出,斷估都係大陸漁船或者偷渡客有關。

頁: [1]