哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2009 » 大城獨霸楓葉潭 2009/09/27

2009-9-27 23:16 Charles
大城獨霸楓葉潭 2009/09/27

應該係今年內最後一次行澗,因為Tommy嫂都加入,所以選擇輕鬆易行的大城作今年石澗總結。:face35:
大城今年已係行經4次,所以無咩驚喜,不過今日較上幾次水少,所以亦都較易行。今日早已預警有酷熱天氣,行唔夠半段已經滿頭大汗:face82:。去到王母瀑底點都要浸一浸,兼且捉魚捉蝦。
今日都見幾多人行呢條澗,前前後後,各自在不同深潭淺水嬉戲,開爐大休,但都集中在中、下游。我0地繼續上,去到楓葉潭,發覺空無一人,竟然可以獨佔:face03:。不過今日起風水又冷,玩無幾耐都要上水:face53:。
再上無幾遠就到「肥佬麥」,迅速徹離。因為晚上有飯局,所以都無tea就走。

2009-9-28 07:22 Hello Keung
風大, 又天陰, 下水就真係凍啦 :face24:

晚上有飯局遮, 點解次次都係2點幾就要閃, 咁早 :face09:

2009-9-28 09:21 jojo
回復 #2 Hello Keung 的帖子

簡直凍到腳都麻痺:face53:
2點幾閃,行到可風中學搭小巴返屋企都3點. 搞得來四點同埋個老母出門口到大佬家都5點. 6點幾出街就食到8時. 9點幾回到家又要做兩頭家家務. 時間成日都唔夠使. :face100:
仲慘個做女:face48: 希望11月中好d

2009-9-28 09:26 Hello Keung
回復 #3 jojo 的帖子

只要掉轉, 你大佬返呀媽哩邊食飯就無問題啦 :face48:

2009-9-28 09:30 jojo
回復 #4 Hello Keung 的帖子

大佬多,個個都一家大細,就來就去. 唯為係咁:face47:

頁: [1]