哈囉~強 » 哈囉~比賽 » 毅行者2009 » 毅行最後一操 毅行七八九十 2009/11/07

2009-11-7 20:33 Charles
毅行最後一操 毅行七八九十 2009/11/07

毅行操練最後一課。因為要mark時間,同埋check荃錦坳士多營業時間,所以特意操七八九十段。:face35:

9:10一開波由針山腳上山,沿途都有好多郊遊人士同埋操山人。可能因為有雲,所以好爽快,亦都過0左好多人。10:28到鉛礦凹,只係休息4分鐘去廁所食個布冧就行人。上大帽都過0左好多人,但有兩個鬼佬上山好快。由大帽山頂跑到荃錦坳士多只係用0左25分鐘,12:04到達,即係2hr54min完成七八段。
用20分鐘飲汽水,食自製飯團:smiley56:,[color=purple]仲問埋士多在毅行日兩晚會通宵營業[/color],真係放下心頭大石,荃錦坳有support啦。

繼續進入第九段,落斜喪跑:face59:,只花1hr9min到達CP9吉慶橋,自己都覺喪喪地。一路上都追好多操山既人,有時仲同人cross over。進入毅行第十段,水塘路有8成時間在跑,但都被3個我地過0左佢頭既鬼佬/婆追番過,45分鐘完成。進入最後的新路段,亦係今日主要想mark時間的一段。腳有D緊,用0左15分鐘上完條斜路,果幾個鬼佬/婆正在休,我地拉完筋2:47就先過佢地上路。呢段路毅行指示牌都話仲有6K,計落即係仲要成粒鐘至到,希望四點前完成。:face05:

離開山路,因為石屎路都仲係有上有落,又唔想操傷肌肉,所以無咩點跑,點知行行0下就見到漁農處間屋,咁即到啦。立即又跑,落到燒烤場搵0左一陣至知點樣走保良局後門,跑埋最後1K,3:33到達,[color=purple]用0左6hr23min完成毅行七八九十段[/color]。:face49:

9:10城門水塘> 9:39針山>10:21草山>10:28鉛礦凹(休息4分鐘> 11:17四方山涼亭> 11:38大帽頂> 12:03荃錦坳士多(休息20分鐘)> 1:34吉慶橋(休息10分鐘)> 2:29完成水塘路> 3:33大棠保良局 (全程37公里)

2009-11-7 20:52 jojo
今日狀態唔係好好,胃氣又多,跑到尾兩段,跑親橫隔膜都有點痛,呼吸不順,左膝又比平常痛左. 可能操傷左了. 好在操埋今日收爐:face87:

2009-11-7 22:44 Hello Keung
你地班友仔, 係咪個個都咁快架 :face42:

Charles同Jojo睇黎under 20都不足為奇啦 :face26:

今日隊友操麥徑2至3 (我無參加), 都係只5個鐘, 乜事會咁快, 我會無時間影video架 :face28:

2009-11-7 23:08 daimen
回復 #3 Hello Keung 的帖子

好野:smiley57:
今年隱型又會在西灣:face98:,
小強又會話在西灣比人扯爆:face78:

2009-11-7 23:18 Charles
回復 #3 Hello Keung 的帖子

Under 20應該無咩可能,暫時計算under 22都唔得,因為尾段比以前要用多30分鐘以上。:face05:
佢地5個鐘行2、3段,似係要做27、28喎。:face09:

2009-11-7 23:20 Hello Keung
回復 #4 daimen 的帖子

不如你地行完, 抖完, 再返來CP8等我, 影video啦 :face28:

2009-11-7 23:23 Hello Keung
回復 #5 Charles 的帖子

5小時完成23.7k(東壩至企嶺下), 應該你以25~6做target啦 :face93:
p.s. 睇返分段, 快過Daimen上次分段, 不過Daimen上次就行埋第1段先, 所以同Diamen差不多 :face08:

2009-11-8 00:24 daimen
回復 #7 Hello Keung 的帖子

他們是否乘的士在東壩起步:face09:

2009-11-8 07:37 Charles
回復 #7 Hello Keung 的帖子

好呀!人人都有強烈鬥心,不過你又可能食唔到0野啦:face02:啦。
昨日隱形人有無一齊操呀:face09:呀?

2009-11-8 11:18 jojo
每次操都係fresh開始ge啦. 加埋頭段,尾段就無可能呢d時間,每段要加多15-30分鐘. :face23:

2009-11-8 18:45 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]daimen[/i] 於 2009-11-8 00:24 發表
他們是否乘的士在東壩起步:face09: [/quote]

我無問係咪搭直昇機入去喎 :face69:

2009-11-8 18:47 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]Charles[/i] 於 2009-11-8 07:37 發表
好呀!人人都有強烈鬥心,不過你又可能食唔到0野啦:face02:啦。
昨日隱形人有無一齊操呀:face09:呀? [/quote]

我係怕無時間影video :gface013:

隱形人在北潭凹隱形了. :face48:

2009-11-8 21:16 Charles
回復 #12 Hello Keung 的帖子

有隱形人0係度,你應該無咁擔心扯爆。
話時話,如果lalala跟到你地既速度,佢完成既機會就會大D。:face31:

2009-11-8 21:23 Hello Keung
回復 #13 Charles 的帖子

隱形人頭段會好快, 可能維持到CP1, 即是我都會追趕. :face48:

其實我都唔知隊友夜行能力, 聽聞, 大部分人都怕夜跑"萬里長城". :face23:

2009-11-8 21:37 Charles
回復 #14 Hello Keung 的帖子

不論日跑定夜跑,「萬里長城」我都有陰影,因為都拗過柴。但都無辦法,唯有專心D。試過未起步先拗柴,都可以做27,或者已經克服拗柴陰影,變成家常便飯。:smiley66:

2009-11-9 10:24 jojo
[quote]原帖由 [i]Hello Keung[/i] 於 2009-11-8 18:47 發表

隱形人在北潭凹隱形了. :face48: [/quote]

果條友真係無死用:face48: 一個西灣山扯爆左啦:face28:

頁: [1]