哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2010 » 「渣春」後 ﹣煙雨大刀刃 2010/03/07

2010-3-7 20:02 Charles
「渣春」後 ﹣煙雨大刀刃 2010/03/07

「渣馬」同「春節」過後,簡稱「渣春」後,回復正常出山。點知呢個又話行4至7,果個又話做o野唔o黎得,得番4個人,人丁單薄,唯有冒雨搵命搏,行大刀刃。
9:30粉嶺火車站等,只得Tommy、Elsa、JoJo同我,由蓬瀛仙館旁石屎小路上蝴蝶山。今日須然陰雨,但較昨日氣溫低o左8度,行得都好舒服,行山人亦都好多。行完蝴蝶山,離開石屎路繼續上北大刀刃,即使係開陽處視野也只不過50米,無景睇,唯有繼續「砌」。:face48:
上到北大刀刃,進入橫向上落路段,以快打慢,前後兩小時KO埋大刀刃。落山時段,因為天雨路滑(又的確係好滑),見時間尚早就慢慢落山。約12:30出到林錦公路,雨勢轉大,猷疑一陣,都係撤退逃走無上四方山。:face98:

2010-3-8 20:03 Else
雨輕輕飄,空氣好清新 ,三小時不到的行程,行完.....身心舒暢,毫無倦意,feel realy good:face62:

2010-3-8 21:39 jojo
網主近派私務繁忙.
即 cerified: 蜜運中
小強網都係由我地撑場:face48:

2010-3-9 10:49 Hello Keung
回復 #3 jojo 的帖子

你地要撑住呀, 因為我要分一半郊遊活動時間跟另一團啊 :face63:

2010-3-9 22:06 jojo
[quote]原帖由 [i]Hello Keung[/i] 於 2010-3-9 10:49 發表
你地要撑住呀, 因為我要分一半郊遊活動時間跟另一團啊 :face63: [/quote]

講講講,另一團咪又係去郊遊:face35: 找多d未去過的地方. post 係你網頁咪得羅:face28:

2010-3-10 16:45 Hello Keung
回復 #5 jojo 的帖子

只不過係"小七"會更難齊人遮 :face48:

2010-3-10 17:36 Charles
回復 #6 Hello Keung 的帖子

咁你努力將"小七"變成"小八“law。:face35:

2010-3-11 10:40 Hello Keung
回復 #7 Charles 的帖子

我地小隊既目標係12人, 唔多又唔少. 即是加埋Tommy嫂, 德嫂, 之後另外兩位再加一, 就夠了. :face61:

2010-3-12 12:19 Charles
回復 #8 Hello Keung 的帖子

12人?一隊足球隊有餘,仲可以換人。不過德嫂唔行山,果兩個..............唉!:face52:

2010-3-12 12:43 daimen
回復 #9 Charles 的帖子

答得好...........唉!:face52:

2010-3-12 16:45 jojo
回復 #10 daimen 的帖子

唉.....咩野呀... 人來自有方:face37:"目及"下前後左右該D....:face03:

2010-3-12 20:41 Else
回復 #8 Hello Keung 的帖子

我有個建議呢!
我比較喜歡小七這個名,小六之後是中六,但我們不想上中學只想玩所以仍是"小","七"有七小福,七個小矮人,七俠..... 等等
小七加一,加二,加三.......,可加可減機制:smiley57:

頁: [1]