哈囉~強 » 哈囉~飲食 » 再訪「喜宴」

2010-5-5 22:07 daimen
再訪「喜宴」

唔記得那一年和阿關拜訪過這間食店:face05:都選擇了出名的幾樣餸:face35:
今天有家人牛一,大家都想找一些新意思,就到了了這一間...

2010-5-5 23:20 Charles
回復 #1 daimen 的帖子

黃金蝦係咪用咸蛋黃炒的呢?:face09:

2010-5-5 23:45 daimen
回復 #2 Charles 的帖子

據我所知,叫得黃金甚麼甚麼,都好似有用咸蛋呢:face05:
無事無事,大家食前要想想,食左就由佢啦!:face03:

2010-5-6 07:46 Jenny
回復 #3 daimen 的帖子

:face21:肚餓死啦!

2010-5-6 09:24 jojo
回復 #1 daimen 的帖子

又似日式,又似中菜..:face17: 一睇格局都似貴價野.:face23:

2010-5-6 09:24 jojo
[quote]原帖由 [i]Jenny[/i] 於 2010-5-6 07:46 發表
:face21:肚餓死啦! [/quote]
返來啦:face37:

2010-5-6 09:37 Hello Keung
好有米 :face28:

2010-5-6 09:49 jojo
[quote]原帖由 [i]Hello Keung[/i] 於 2010-5-6 09:37 發表
好有米 :face28: [/quote]

我諗同黑羊價差唔多o者.:face39: 大家都有米

2010-5-6 10:40 Charles
以上食品,部份可以研究o下點樣煮,但大部份係被禁止煮的。:face48:

2010-5-6 12:20 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]Charles[/i] 於 2010-5-6 10:40 發表
以上食品,部份可以研究o下點樣煮,但大部份係被禁止煮的。:face48: [/quote]

快d研究煮大肚婆炒飯啦, 俾大肚婆食 :face28:

2010-5-6 17:29 Charles
回復 #10 Hello Keung 的帖子

「大肚婆炒飯」唔係要搵大肚婆來炒o既咩?唔關我事啦。

2010-5-6 18:11 daimen
回復 #11 Charles 的帖子

是炒比人大肚婆食呢:face48:
有落薑去炒:face35:

2010-5-6 23:10 maggietso
:face19:
真幸福呀.... 好好味哦...

2010-5-6 23:18 jojo
[quote]原帖由 [i]daimen[/i] 於 2010-5-6 18:11 發表
是炒比人大肚婆食呢:face48:
有落薑去炒:face35: [/quote]

咁大文豪又會食ge , 做左條大肚佬!:face03:

2010-5-7 04:21 Jenny
回復 #9 Charles 的帖子

日本溫室蕃茄最easy:face03:買個大蕃茄,煲滾水落蕃茄腿皮;記住用個「定」落先,唔會爛:face34:
個汁用味林呀、芝麻醬呀、小小Mayonese呀調味!
大肚婆炒飯就如Damien講,要有薑末同蛋白,加干貝。
好想食黃金蝦:face12:

2010-5-7 09:36 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]Jenny[/i] 於 2010-5-7 04:21 發表
...好想食黃金蝦:face12: [/quote]

你有quota食喎 :face18:

2010-5-7 20:13 Jenny
回復 #16 Hello Keung 的帖子

哈哈!有quota就咩都得!:face28:介紹你地睇「型男大主廚」,好多idea!:face34:

2010-5-7 23:59 daimen
回復 #17 Jenny 的帖子

都唔用睇「型男大主廚」啦!:face35:
小七現在都有兩個啦(可以睇片),阿德如果放d相上來就會是三個。:face49:
就連阿土地,睇個樣都好快會變成大廚了!:face13:

[url=http://www.hellokeung.com/forum/viewthread.php?tid=1842&extra=page%3D1]http://www.hellokeung.com/forum/viewthread.php?tid=1842&extra=page%3D1[/url]

頁: [1]
查看完整版本: 再訪「喜宴」