哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2010 » 完全估到 元荃古道 2010/05/09

2010-5-9 22:26 Charles
完全估到 元荃古道 2010/05/09

今日詢眾要求,簡單路線—全走完全古道。因為以往行「元荃古道」,中途都會行o左石屎路同short cut,未試過一次全走,所以今日一試。

九點半荃灣地鐵站起步,加埋行上荃威花園及尾段行出大棠搭車都應有14K。起步都幾濕熱,好彩上到石龍拱就大風大雲,舒服好多。一路無恙,快步健行。唯獨近吉慶橋時轉錯方向,上o左圓墩郊遊徑,繞o左大圈,多走2.5K。最後臨尾無出大棠—保良局渡假營,輚o左落南坑排,估計約17K。

2010-5-9 23:06 Hello Keung
乜你地無試過完完全全地行過一次元荃古道咩? :face09:

2010-5-9 23:21 Charles
回復 #2 Hello Keung 的帖子

以前cut入麥徑之後會跟麥徑到吉慶橋,有時跟古道到吉慶橋後又會跟石屎路出大棠。分段就應該行過晒。:face05:

2010-5-10 10:18 jojo
左轉右轉:face73: 濕濕熱熱17k 大多平路,都幾舒服:face75: 唔算太累.

2010-5-10 10:37 Hello Keung
回復 #4 jojo 的帖子

見相, 中途係澗邊行, 熱咪下水囉

2010-5-10 10:39 jojo
[quote]原帖由 [i]Hello Keung[/i] 於 2010-5-10 10:37 發表
見相, 中途係澗邊行, 熱咪下水囉 [/quote]

偶爾見到甘泉, tommy都洗下面,涼下咁啦. 未到落澗的日子:face28:

2010-5-10 22:20 maggietso
:face10: 唔制呀.... 又無得玩...

2010-5-10 22:28 jojo
[quote]原帖由 [i]maggietso[/i] 於 2010-5-10 22:20 發表
:face10: 唔制呀.... 又無得玩... [/quote]
你未行過:face09:

2010-5-10 23:00 Hello Keung
回復 #8 jojo 的帖子

Maggie行左山年幾之麻 :face35:

2010-5-11 09:59 jojo
回復 #9 Hello Keung 的帖子

咁就有派玩.:face49:

頁: [1]