哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2010 » 城門孖指徑筆架雞胸沙田坳村 2010/05/30

2010-5-30 18:03 Charles
城門孖指徑筆架雞胸沙田坳村 2010/05/30

近日因背傷困擾,所以不能行長途;加上天氣不穩定,所以選擇大明大路。:face49:
未夠十點就已經起步,因為小七只剩三人,其他全部缺勤;又話呢、又話路,攪到小七完全不成隊形,散晒。:face47:
今日濕度相當高,加上無風實在難捱。逆走麥徑,中途轉o左上孖指徑,完來我地都未行過呢條路。接入衛徑後再接回麥徑。九龍水塘同鷹巢山段都有好多討厭o既馬騮。筆架山都無咩遊人,但上山時因為背風,所以好濕熱,辛苦。:face12:落到回歸亭就追到「週日」山隊,所以好多人,相繼再起步。過o左獅子山之後,近雞胸山就有路轉落沙田坳道。呢條路係上次我地行石馬脊時見到,發覺我o地完全無人行過,所以今日一試。落山無耐就開始響雷,加速落山的步伐,一點左右就落到沙田坳道(法藏寺),完成。三小時,11K左右。

2010-5-30 19:04 jojo
今日小七散晒! :face28: 9:45am 大文豪仲係床上, 果然一條大懶蛇...:face69:

2010-5-30 20:37 maggietso
嘩嘩嘩... 3小時行11KM.... :face13:

2010-5-30 20:47 Hello Keung
我之前都叫你地頂住個小七先啦:face28:, 下兩個星期日我咪出席囉:face49:

今日大霧, 無乜景, 應該跑山:face37:

2010-5-30 20:56 jojo
[quote]原帖由 [i]maggietso[/i] 於 2010-5-30 20:37 發表
嘩嘩嘩... 3小時行11KM.... :face13: [/quote]

嘩嘩嘩...咁ge速度慢到...嚇死人.:face31:

2010-5-30 20:58 jojo
[quote]原帖由 [i]Hello Keung[/i] 於 2010-5-30 20:47 發表

今日大霧, 無乜景, 應該跑山:face37: [/quote]

跑山!?? :face28: 背風位上畢架,快窒息死人..:face85:

2010-5-30 22:12 daimen
回復 #2 jojo 的帖子

我在七時四十五分已起左身...去按鬧鐘:face02:

2010-5-31 10:41 Hello Keung
回復 #7 daimen 的帖子

平時都教鬧鐘:face09: 我只會有重要事項先會教鬧鐘, 一年都無10次 :face93:
但係我會好細聲開著收音機, 如果醒左, 聽一下做緊乜野節目, 唔打開眼都大約知幾點. :face69:

2010-5-31 23:54 Charles
回復 #4 Hello Keung 的帖子

跑山?呢日有雷雨,有幾聽仲好近,大家都雞咁腳走啦。:face42:

頁: [1]