哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2010 » 小七欠一 橫涌消暑 2010/08/01

2010-8-1 22:38 Charles
小七欠一 橫涌消暑 2010/08/01

炎夏熱爆,今日有35.5度,真係要行澗消暑。
橫涌大家都行慣行熟,落車後就自動衝落澗。近日多雨,澗水量明顯大o左,過石位難度會增加。
入澗不久遇上慢行隊伍,在上龍珠瀑前被阻一陣,跟住過頭,再快上瀑頂至停低下水。
浸完走身再上,上到霜碧潭大休。今日都好多人行橫涌,段段位都見有人戲水,好在呢度都仲有位比我o地。今日水質都唔錯,雖然無大嶼山咁清,但都游得好舒暢。:bface325:
再上雙瀑潭就無再hae,快步出澗,轉左上橫山腳落七木橋出鹿頸。小巴出粉嶺tea。

今日金句:「小七,小七;人數總係小過七!」:face48:

2010-8-2 09:29 Hello Keung
小七個名的來由就是七個人好難齊, 我為左大局, 所以唔出席 :face39:

2010-8-2 09:58 Charles
回復 #2 Hello Keung 的帖子

詨辯!:face28:

2010-8-2 10:45 maggietso
.... 無言...

多謝阿強昨日陪了我一個下午... :face19:

2010-8-2 11:06 Charles
回復 #4 maggietso 的帖子

咁樣解釋就差唔多,收貨!:face69:

2010-8-2 12:04 jojo
回復 #2 Hello Keung 的帖子

睇下maggie 幾大方.  老實d....話陪maggie 咪得羅. :face28:

2010-8-2 14:29 daimen
回復 #1 Charles 的帖子

大快活式ge 跳水都影到:face13:

2010-8-2 15:49 Charles
回復 #7 daimen 的帖子

都無為意添,又幾似喎。

2010-8-2 17:31 jojo
回復 #7 daimen 的帖子

下次一人一跳水花式:face39: 相片會生動d

2010-8-3 23:58 daimen
回復 #9 jojo 的帖子

計吓計, 有跳起ge 相真係影得唔小喎:face39:
齊唔齊, 就另一回事:face05:

2010-8-4 14:38 maggietso
[quote]原帖由 [i]daimen[/i] 於 2010-8-2 14:29 發表
大快活式ge 跳水都影到:face13: [/quote]

你唔咁講我都唔覺得哦... 勁!

頁: [1]