哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2010 » 冬日沙田泥涌大美督單遊 2010/12/29

2010-12-29 20:59 Charles
冬日沙田泥涌大美督單遊 2010/12/29

聖誕新年又無外遊,公司亦唔多o野,於是同JoJo請日假踩單車,今次仲約埋石仔齊齊碌。
10點沙田等都係為避開上班人潮,石仔就揹住個單車袋搭巴士到達。今日先走泥涌那邊,路經梅子林,踩上去一轉,大家都用汗水來為條斜路喝采:face55:。之後轉向馬鞍山,約12點到泥涌。:face80:
見趕得切,諗住過去科學園搵小強食晏。未到1點已到,點知強記話未走得,我o地唯有轉在大埔食lunch。:smiley66:
最後轉向大美督,已踩o左3粒幾鐘,已發覺頸累、手累、羅友痛:face21:,但腳唔累。去到大美督見幾多人燒烤,又要諗諗我o地下一次燒烤項目。
上完水壩回程,返到沙田都5點幾,全程約70km。

2010-12-29 21:24 jojo
好攰... 成個人散晒:face06:

2010-12-29 22:07 daimen
以前有胆有踏單時,都唔敢用單手:face05:
jojo 和石仔都好叻:face13:

2010-12-29 22:13 jojo
回復 #3 daimen 的帖子

小時,學單車都唔知死. 咩危險都玩,碌住單車落樓梯都敢. 但e+未必啦:face03:

2010-12-29 23:11 Hello Keung
回復 #4 jojo 的帖子

想玩downhill :face38:

2010-12-30 00:16 cadet
:face47:
我今日系公司做到死,你地就甘叹,真系好妒忌....

2010-12-30 09:26 jojo
回復 #5 Hello Keung 的帖子

以前有埋roller 踩,仲狼死呀..:face34:  所以呢,我對腳好多疤痕.:face42:

2010-12-30 09:33 jojo
回復 #6 cadet 的帖子

哦..我以為呢個星期人人都好閒添..:face03: 我個部門仲靜英英.

頁: [1]