哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2011 » 小七大逃亡 船灣環湖 2011/1/9

2011-1-9 21:54 Charles
小七大逃亡 船灣環湖 2011/1/9

在冬日陽光下,正係郊遊好季節,特意開出中線遊17.5K船灣環湖郊遊,貪佢人人都行過,山路較多及人工堆砌較小。點知小七成員有各種理由缺勤,唔通踏入新的一年後變成「小七精神,有難度就走人」!小七大逃亡唔係第一次出現,不過今次直情係未出發先逃亡,好彩仲有個「勇夫」Sara撐場。:face13:
今日因為「美津濃半馬」所以10點至有車開去烏蛟騰,起步都已10:33。由馬頭峰上標準環湖路線,氣溫算幾適合:face45:;出太陽有汗,但好乾爽。沿途順向同逆向都好多人,好熱鬧。全程行得好順、好輕鬆、好郊遊feel,行完體力上感覺好似無行過,超爽!:face62:
4hr13min走完17.5K,大埔食tea!

2011-1-9 21:59 jojo
好鬼耐都無行過船灣, 無咩印象,所以感覺好新鮮, 上上落落幾吃力.:face28:

2011-1-9 22:08 maggietso
我都有成年無行過環湖路線啦... :face01:

2011-1-9 22:15 Charles
今日好爽呀,閒遊得o黎,又有操山feel!:face76:

2011-1-9 22:45 Hello Keung
4個幾鐘完成環湖, 都算閒遊, 咁你地出既一般路線真係無得跟了 :face38:

2011-1-10 20:26 Else
回復 #1 Charles 的帖子

唔知 Sara 會到,早知我就會來:face45:

2011-1-10 22:12 Charles
回復 #5 Hello Keung 的帖子

自從聖誕前開始病,聖誕後都只係跑過一次唔夠20K,完全係一次災難,攪到現在都未病好得晒;依家唔敢跑,驚冷親氣管。:face53:
昨日見行得幾順,加上煙霞大,無點停低休息、影相。所以4個幾鐘只係少o左休息時間遮,步速都係以往差不多4K/hr。:face48:

2011-1-10 22:53 Hello Keung
回復 #7 Charles 的帖子

我就腳掌未好就隔陣有比賽, 有排養傷 :face48:

2011-1-10 23:03 jojo
回復 #8 Hello Keung 的帖子

你又係腳掌? 唔係扭偒咩?
我E+每日都卒左腳掌. 可以跑,不過行山行碎石會痛些.  好了約9成. :face05:

2011-1-10 23:17 Hello Keung
回復 #9 jojo 的帖子

扭傷腳掌 :face35:

2011-1-10 23:23 cadet
呢条路线真系令人好沮丧, 无论你行几耐,你同终点既距离都系一样........0甘远!!

2011-1-10 23:36 Charles
回復 #11 cadet 的帖子

條路遠極都仲望得見終點,望得見o既距離就唔係距離啦。不過上落都幾多,仲要多浮沙碎石會吃力D,操操吓就得ga喇。

2011-1-11 20:19 cadet
各位保重啊,呢个赛季过0左一半咋!

2011-1-11 22:18 Charles
回復 #13 cadet 的帖子

剛睇新聞話流感高峰期才剛開始!:face24:我都想保重,但每日搭地鐵人多擠逼,乞嗤大魔王又無處不在,好難避。:face47:

2011-1-12 00:32 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]cadet[/i] 於 2011-1-11 20:19 發表
各位保重啊,呢个赛季过0左一半咋! [/quote]

一半:face11:, 我係尾聲, 仲有1個左喎 :face03:

[quote]原帖由 [i]Charles[/i] 於 2011-1-11 22:18 發表
... 我都想保重,但每日搭地鐵人多擠逼,乞嗤大魔王又無處不在,好難避。:face47: [/quote]

你同Jojo可以嘗試跑返公司, 橫掂你地有無限精力:face69:

2011-1-12 19:21 cadet
哈哈,跑步返工都系一个好提议,减碳,省钱,可以练渣马,唔使俾人传染,最紧要系:型爆!:face03:

2011-1-12 22:29 Charles
回復 #15 Hello Keung 的帖子

跑步係過唔到大海o既,無計!:face48:

頁: [1]