哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2011 » 變變變 陰濕寒大欖郊遊徑 2011/02/13

2011-2-13 18:20 Charles
變變變 陰濕寒大欖郊遊徑 2011/02/13

原定今日走九徑山、神仙轍及毅行徑尾段,但因天雨關係變線,轉走大欖郊遊徑。:face05:
九點半未到就已人齊,立即起步。由大欖隧道轉車站上郊遊徑已前都行過,好快就上山。今日密雲、有風及毛雨,氣溫11度,能見度只得2K左右,上山雖然有汗,但手腳仍然冰冷。越上越高,進入低層雲,風越徑、雨越大、溫度越低,要出動雨傘。:face24:
郊遊徑5.5K約1小時多行完,衫褲鞋都已盡濕,都有D低溫毅行feel,好在都仲夠衫,都仲係長褲。大家聽到話出大棠or深井,都決志要出深井,但見時間尚早,燒鵝未準備好,所以都變路線,走長一點,避開泥濘山路走大欖自然教育徑過青快塘,此時才見較多山遊人仕。
因為身體手腳越見冰冷,大家越行越快,12:31就落到深井,即時大吃一餐取暖。:smiley66:

9:15大欖轉車站 - 10:43大欖水塘 - 12:05青快塘 - 12:31深井
全程約15K

2011-2-13 18:25 Hello Keung
飲食團 :smiley66:

2011-2-13 18:31 daimen
回復 #2 Hello Keung 的帖子

應該都是"能記"。唔知何生有冇話說當年呢:face35:

2011-2-13 18:39 cadet
我地今日上左八仙岭,亦系衫裤鞋袜尽湿,冻到痴晒线:face47:

2011-2-13 18:50 jojo
回復 #3 daimen 的帖子

YES 能記. 何生話只剩兩個伙計認得佢.  認得佢果個第一句就講"你無帶私伙酒來咩?"

2011-2-13 18:51 jojo
回復 #4 cadet 的帖子

哦.. 你走左去八仙嶺! 有冇帶乾衫換呀?

2011-2-13 18:57 cadet
回復 #6 jojo 的帖子

没啊,估唔到甘鬼大雨,学charles话斋,即刻recall09毅行既悲惨回忆:face12:

2011-2-13 19:06 jojo
回復 #7 cadet 的帖子

唔帶衫,好易中招..:face35: 保重呀.. 聽日返新工:face69:

2011-2-13 19:19 cadet
回復 #8 jojo 的帖子

系呀系呀,你真有心,仲记得...

2011-2-13 20:17 Charles
回復 #2 Hello Keung 的帖子

強記,我地食緊野時就諗起你,一定要影相比你睇。:face03:

2011-2-13 20:39 daimen
回復 #10 Charles 的帖子

你係咪講...膽固醇食物:face05:

2011-2-13 20:55 Charles
回復 #11 daimen 的帖子

膽固醇纖滅者,少了你、你、你..............!!:face03:

2011-2-13 21:41 daimen
回復 #12 Charles 的帖子

一日未去驗,我都是膽固醇纖滅者:face03:

2011-2-13 21:45 Charles
回復 #13 daimen 的帖子

可以的話book下星期日下午去驗,跑完渣馬,相信所有指數都會低D。:face03:

2011-2-13 22:15 jojo
回復 #13 daimen 的帖子

要面對現實 :face69: 唔好扼自己.

2011-2-13 22:18 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]Charles[/i] 於 2011-2-13 20:17 發表
強記,我地食緊野時就諗起你,一定要影相比你睇。:face03: [/quote]

諗起我個陣時, 我係食緊無添加菜心米粉 :face60:

2011-2-13 22:26 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]daimen[/i] 於 2011-2-13 21:41 發表
一日未去驗,我都是膽固醇纖滅者:face03: [/quote]

驗左都可似仲係膽固醇纖滅者架, 至少爆錶個時都知乜事遮 :face35:

2011-2-13 22:27 jojo
回復 #16 Hello Keung 的帖子

咁就真係陰公, 相對tommy大啖大啖齒燒餓肶, :face69:

2011-2-13 22:27 Charles
回復 #16 Hello Keung 的帖子

我剛剛呢劑連續兩日10點前就訓,只係兩、三日就痊癒,你都好laalaa聲攪掂佢,渣馬唔等人。聽日返工撘車或在office我都會全日帶口罩,被免再被感染。

2011-2-13 22:32 Hello Keung
回復 #18 jojo 的帖子

哩3碟, 我都係一般遮. :face69: 瀨粉+鵝肶汁, 先係最正 :face28:
[img]http://www.hellokeung.com/forum/attachments/forumid_8/20110213_c997c71a1f5dfdad141aeiKuk6jUzcC7.jpg[/img]

2011-2-13 22:33 Hello Keung
回復 #19 Charles 的帖子

已戴口罩4日, 公司好多病人 :face60:

2011-2-13 22:36 jojo
回復 #20 Hello Keung 的帖子

今日sara 白飯+鵝肶汁, 津津有味..:face03:

2011-2-14 21:19 Tommy
攞命啲15里

3小時15公里 +足操山 又濕又冷 行得又快 攞我老命

2011-2-14 22:17 Hello Keung
回復 #23 Tommy 的帖子

食隻燒鵝肶再啤一啤, 就無晒問題啦 :face35:

2011-2-15 10:23 Charles
回復 #23 Tommy 的帖子

個山頭咁濕凍,梗係拿拿聲落山啦,燒鵝肶急call嘛。:face03:

頁: [1]