哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2011 » 流晒大汗 女婆水牛白沙灣 2011/07/17

2011-7-17 17:33 Charles
流晒大汗 女婆水牛白沙灣 2011/07/17

近日天氣不穩,只可改行山線。
女婆山以前都去過,不過今次由沙田醫院果邊上。火車到沙田站,轉67K小巴經沙田醫院上到突破青年村落車入山路。昨晚仍然有雨,今日山路特別跣,要用好多力去平衡,加上上山無風,汗流不住。轉頭仲同Daimen講佢今日著對「快艇」行呢D路啱晒。
好不容易上到女婆山,望過對面仲有好高嘅水牛山要上。落女婆坳再上水牛,行左無耐已被草界傷手指。再上,因為草長睇唔到路,幾次大跣幾乎仆直。:face06:
上到水牛頂,大家水已差不多耗盡,唯有用最舒服嘅路線離開。落打瀉油坳,再落三塊田出白沙灣,但路亦並不好走,幾次跣腳都幾乎瞓直:face10:,雖無大礙,但手腳都已見紅。走到出大路,Daimen都已水盡。:face51:

P.S. 今日雖然係山線,但似乎著「快艇」更加適合

2011-7-17 19:39 jojo
我都被蟻咬到出血 :face28:

2011-7-17 20:15 daimen
回復 #2 jojo 的帖子

好彩今日穿"快艇",唔係就會跣直。:face21:

2011-7-17 21:06 Charles
咁嘅環境,跣到拍拍聲,用多一偣力。我覺得休漁期結束前都唔應該操山。:face05:

2011-7-17 21:47 daimen
回復 #4 Charles 的帖子

點解用休漁期就指標:face09:

2011-7-17 21:57 Charles
休漁期大約9月結束嘛,操完山又可以吃渇。:smiley57:

2011-7-18 07:38 Hello Keung
你地大熱天時咁行, 仲唔係操山, 預備比賽 :face11:

2011-7-18 09:03 jojo
回復 #7 Hello Keung 的帖子

網主尋日又失蹤, 硬係辦緊大事.:face69:

2011-7-18 12:05 Hello Keung
回復 #8 jojo 的帖子

日日唔夠瞓, 邊有精神行山呀 :face48:
1日2餐都係係屋苑旁的商場搞掂, 同埋搭地鐵去調景嶺, 有幾大事辦緊:face09:

2011-7-18 15:38 jojo
回復 #9 Hello Keung 的帖子

做左宅男添:face11:

頁: [1]