哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2011 » 人都癲,沙田坳至大棠 2011/10/09

2011-10-9 22:25 daimen
人都癲,沙田坳至大棠 2011/10/09

好辛苦,辛苦到返屋企附近要食牛腩麵加大青島啤。:face22:
有見上次在荃錦坳有些難決定,今回早些步...但都是只可以早半小時。:face26:
到大棠燒烤場時只還有些暗光...:face19:

今日多人操毅行,多是兩類:沙田坳-荃錦坳 或 城門-大棠,可能沙田坳-大棠d人太快我睇唔到。:face29:

這次操山比自己一個題目:石屎路落山---跑,最想就是在大帽落山段,:face39:
可惜...今日在四方山至荃錦坳都好猛太陽,跑兩野就冇貨,只可在田夫仔分段及落大棠最後的石屎路:face07:

沙田坳路牌  7:40
畢架山頂    8:37
城門水塘    9:53
針山頂     10:37
草山頂     11:25
鉛礦坳     11:37
四方山     12:45
波頂       13:10
荃錦坳     13:53
吉慶橋     15:42
出水塘     16:52
入後段石級 17:09
轉返石屎路 17:31
大棠燒烤場 17:54
總時間     10:14

水-在家入了   1.5L
水-鉛礦坳水喉   1L
水-荃錦坳水喉 0.7L
可樂-城門水塘,荃錦坳
綠力-城門買,吉慶橋飲(由涷變熱...)
芝士包一個 (大小和大麥一樣)
救命得力素糖 四粒

2011-10-9 22:31 cadet
真系好癫~同埋好快:face13:

2011-10-9 23:06 Hello Keung
嘩! 後50km, 練習只係10個幾鐘, 好快呀 :face28:

2011-10-10 06:54 Charles
回復 #1 daimen 的帖子

快!今年準備充足,一定有突破。:face13:

2011-10-10 10:07 daimen
剛剛發覺,由吉慶橋開始到大棠的(毅行)標距不是500m:face05:,睇住佢來計距離真是死得:face12:

2011-10-10 14:09 jojo
Wooo... :face13::face13: 急起直操

2011-10-10 14:11 Charles
回復 #5 daimen 的帖子

一向麥徑尾段距都係有問題啦,依家轉去大棠更加唔啱數,硬係要湊足100K,所以D標距柱未必啱500m一條,你有表就易計D,

2011-10-10 14:26 daimen
回復 #7 Charles 的帖子

行到水塘中段,隻錶d電就冇貨交啦:face02:

2011-10-10 21:31 jojo
回復 #8 daimen 的帖子

e! 係喎. 到水塘斷尾ge. 新錶咁快無電 !?  換啦.:face03:

2011-10-10 22:33 Hello Keung
唔洗換, 行/跑快d就得啦, 慳電呀 :face35:

2011-10-10 23:45 Charles
回復 #8 daimen 的帖子

咁快要換電?咁毅行係咪唔可以照顧你24小時囉,即場可唔可以換到電呀?:face09:

2011-10-11 10:58 daimen
回復 #11 Charles 的帖子

隻錶只是有八小時電量:face02:;,如果中途义電,記錄會分開第二組:face45:
义電時不能做記錄呢:face05:,用AA電還需要大約20分鐘:face23:

2011-10-12 15:57 Charles
回復 #12 daimen 的帖子

點樣可以中途charge電。:face09:

頁: [1]