哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2011 » 慢慢行,麥徑123+DD 2011/10/16

2011-10-16 22:46 daimen
慢慢行,麥徑123+DD 2011/10/16

原本計劃行半麥徑,但最後有些少事發生而折返:face20:
大約九時在北潭涌起步:face30:﹐因為sara最想是完成今天目標﹐所以大家都無點跑行至主壩。:face39:
上西灣山時有微涼風- "正”:face77:,因自己在落西灣時行先:face80:,sara 在吹筒轉左行咗幾步呢,好彩她都發覺有問題,轉回正路:face84:
穩定慢流至雞公頂時,大約5:35。 心想今天都應該可以達標行完:face87:。
<br />
但在上馬鞍石屎路段時,sara發覺有些心悶:face103:(我認為是她飲了一罐維他奶做成),再行至過了竹洋路後,大家決定需要折返...<br />
<br />
由北潭涌至水浪窩,用了9:05:gface020:

2011-10-16 22:49 Hello Keung
麥徑123, 真係有恆心, 我未試咁練過 :face05:

雞公頂就5:35, 去到水浪窩就9:05, 雞公頂下落就水浪窩啦:face09:

2011-10-16 22:55 Charles
回復 #2 Hello Keung 的帖子

係咪6字打錯變9字呀?:face09:

2011-10-16 23:00 daimen
回復 #2 Hello Keung 的帖子

你未瞓醒乎:face09:,定我唔清醒:face45:

"由北潭涌至水浪窩,用了9:05" --- total 9hrs 05min

2011-10-16 23:23 Charles
回復 #4 daimen 的帖子

i.c.。無相睇既。
Sara真係比你拉得住唔過早扯爆。:face13:但你地早預定要夜行?到M100點都要行3個鐘喎。:face05:

2011-10-16 23:36 daimen
回復 #5 Charles 的帖子

她一早已經有預定夜行啦。:face35:
如果今次行得完,加上上星期自己行,就"人都癲"可以有I & II:face03:

2011-10-16 23:42 Charles
回復 #6 daimen 的帖子

大家都有底子,如果要求24-30,呢兩課都足以搵番個比賽感覺。

2011-10-17 10:20 jojo
本人感覺, 行長課, 比對腳適應肌耐力. 運用吸收食物轉為energy. 除儲k 數外, 食方面好緊要. 可防止肌酸早出現. :face35:

2011-10-17 17:13 daimen
09:10  M000 
10:44  望破邊
11:23  西灣山中涼亭
11:51  西灣山頂涼亭
12:42  西灣打水
14:43  北潭坳
15:34  牛耳石山頂
15:59  許林士多
17:31  雞公山頂
18:04  水浪窩
18:22  起步上馬鞍

2011-10-17 17:22 Charles
回復 #9 daimen 的帖子

狀態一路都keep得幾好喎,差少少啫完成啫。:face35:

2011-10-17 17:23 daimen
行走線路圖

:face35:
[url=http://ridewithgps.com/trips/423975]http://ridewithgps.com/trips/423975[/url]

2011-10-18 00:00 Hello Keung
睇到, 你地係行得好輕鬆喎, 大把貨 :face28:

隻錶又唔夠電喇, 有無得外置電呀:face11:

2011-10-18 09:02 daimen
回復 #12 Hello Keung 的帖子

無有講錯:face48:,操過一次50K,又無傷嘅話,行這過速度,是有貨剩:face30:
由我得到隻錶開始,已經想緊這一個問題啦:face07:
還有一個方法未用過...下次要試:face38:

2011-10-18 21:50 cadet
你地真系坚,次次都练甘多,我地team每次都target30k, 但每次都系走20零k就收工:face47:
今年target几多个钟呀?

2011-10-18 22:45 daimen
回復 #14 cadet 的帖子

練習20零K:face48:,就可以完成毅行,你地更堅:face13:
每人個target都唔同喎:face08:

2011-10-19 14:34 Charles
回復 #14 cadet 的帖子

盡快!會掛住屋企張床。:face16:

2011-10-19 16:41 daimen
回復 #16 Charles 的帖子

對我地d九龍人來講(由其是我),這一句唔係好得囖。:face05:
盡快上張床,是在沙田坳逃離:face98:

2011-10-19 18:03 Charles
回復 #17 daimen 的帖子

車!你咁講不如一起步就撘車走。
大家都明,盡快完成,番屋企訓覺。

2011-10-19 23:31 Hello Keung
回復 #18 Charles 的帖子

早d完成, 早d走, 點都係好既 :face35:
如果慳返d電筒既電就仲好啦. :face13:

2011-10-20 22:58 cadet
回復 #15 daimen 的帖子

作为毅行前辈,你系唔应该系公开场合摆明车马甘串D毅行初哥ga,甘会严重伤害我地弱小既心灵ga :face10: 虽然我地比较懒呢个事实路人皆见.....=P

2011-10-21 10:01 daimen
回復 #20 cadet 的帖子

"毅行前輩" 傻啦,點敢串你呀:face28:。 偽行就試過三次,其中兩次完成,成功感有過:face13:,失敗感也有過:face12:。
一年後的上星期天,還記得企在那裡決定放棄(雖則偽行者:face17:),及點解會抽筋:face103:,心想快但練得小:gface030:

2011-10-22 15:29 Charles
回復 #21 daimen 的帖子

似乎Daimen你今年都準備充足,食硬咁話喇。:face03:

2011-10-23 07:55 Hello Keung
你地個個都操得勁, 今年成功唔會差:face13:

2011-10-23 11:27 cadet
回復 #21 daimen 的帖子

今年练o甘多,无问题啦!

2011-10-23 18:09 daimen
回復 #24 cadet 的帖子

練得多都是希望到時無咁易捨得逃離啦:face84:

2011-10-23 20:52 Charles
回復 #25 daimen 的帖子

其實完成過o既人都知 — 完成唔係問題,時間至係最大問題。:face35:

頁: [1]