哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2011 » 北潭涌至沙田坳 2011/10/29

2011-10-30 23:38 daimen
北潭涌至沙田坳 2011/10/29

上年唔勤奮:face45:,今年在最後幾週,嘗試抱佛腳:face05:
在92號巴士第二班上,驚死無得食咁,放左一盅雞粒飯加一盅肉餅飯落肚:smiley66:

07:34 北潭涌起步
08:57 主壩
09:46 西灣山頂涼亭
10:23 西灣
11:15 大浪坳
11:54 北潭凹 (休息10分鐘)
12:34 牛耳石山頂
14:02 雞公山頂
14:31 水浪窩 (休息15分鐘)
16:22 馬鞍坳 (抽筋邊沿)
19:04 沙田坳

因在水浪窩前谷快左些少,後段無貨交了:face12:

The Link :face35:
[url=http://ridewithgps.com/trips/434623]http://ridewithgps.com/trips/434623[/url]

2011-10-31 07:07 Charles
回復 #1 daimen 的帖子

相信你咁ge狀態都可以做到20個鐘。:face35:

2011-10-31 08:01 Hello Keung
無問題啦, 揹晒野來行都咁快, 當日, 你有隊support, 會再輕鬆d. :face34:

最重要係, 行完頭50都精神奕奕, 後50就執豆咁執啦 :face13:

2011-10-31 10:38 大山
:face30:
膠袋鞋行得通喎!!

2011-10-31 10:41 daimen
回復 #2 Charles 的帖子

分兩次加時間,都要21.75小時喎:face05:

回復 #3 Hello Keung 的帖子
只是行後半就有貨剩:face20:,前三十幾都開始爆:face23:
雖則在飛鵝山至法藏寺勁跑:face29:,條氣好似好得,但停步後對腳就振,上幾級都唔掂:face41:

2011-10-31 10:48 daimen
回復 #4 大山 的帖子

得,好得:face19:,穿除只是大約三十秒:face48:
因要貼紙膠布在腳板,如果有沙就全程都有事,好似上次咁清唔到沙:face06:

2011-10-31 13:42 jojo
[quote]原帖由 [i]daimen[/i] 於 2011-10-30 23:38 發表
驚死無得食咁,放左一盅雞粒飯加一盅肉餅飯落肚:smiley66:

... [/quote]

出面食一盅飯唔係好多咋, 兩盅係最好:face13: 有時間消化仲好

你對膠袋鞋..都幾異相:face69:

2011-11-1 22:51 cadet
回復 #1 daimen 的帖子

见到你0甘勤力50/50甘练,我好惭愧添:face05:
我地team个日都好aggressive 甘话要操50k, 结果系一个队员放飞机,一个队员系大佬山爆左既情况下,练左26k之后系沙田坳草草收场......:face10:

2011-11-1 23:09 daimen
回復 #8 cadet 的帖子

50/50 是因為地理環境所影響:face23:
在水浪窩上石屎路時:face39: 我係好想行回頭走人:face37: 但隔離又冇人附和:face91: 咁咪要死死地氣頂硬上:face41:
一上左馬鞍就無路走:face51: 只一條麥徑:face50:

2011-11-1 23:09 Hello Keung

都係睇你既target遮, 志在完成又唔洗練太甘 :face48:

2011-11-1 23:33 cadet
回復 #9 daimen 的帖子

:face13:你最犀利既地方系可以成功战胜到自己既心魔,我其中一个teammate每次行到个段路,都呻到树叶都落,我lam毅行其中一个learning point 系学习点样战胜心魔,专心一意行•••

2011-11-1 23:37 cadet
回復 #10 Hello Keung 的帖子

你又讲得几o岩:face34:
听你o甘讲宜家我没甘内疚,可以结束反省go to bed lu.....

2011-11-2 11:11 Charles

操山呢家嘢無得呃㗎,操多操少,得益嘅都係自己,只要唔操過龍就得。:face35:

2011-11-2 12:58 daimen

計計條數:face89: 你地原本是否想操"雙凹":face09:
我都未有試過練"雙凹":face55: 但今年就應該無力去試喇:face32:

2011-11-2 21:30 cadet
回復 #14 daimen 的帖子

你真系心水清,呃唔到你添:face48:
唔好意思话俾人地听我地想练双坳(其实系得我想练=P), 因为完全没把握,净系得心口个勇字。怕被人笑。
既然你都未玩过,唔嫌我慢既话,下次一齐走一转,如何?:face49:

2011-11-2 21:58 daimen
回復 #15 cadet 的帖子

你講今年定下年:face02:
慢:face48: 慢d好:face19: 剛剛下午對大脾才唔緊:face06: 18號前都唔想再老抽喇:face32:

2011-11-2 22:16 Hello Keung
我腳無點抽過, 係個胃抽 :face05:

2011-11-2 22:18 daimen
回復 #17 Hello Keung 的帖子

今晚剛剛學了一個幫個胃的手法:face37:

2011-11-2 22:34 Hello Keung
回復 #18 daimen 的帖子

篤完就可以食野:face09:

2011-11-2 22:52 daimen
回復 #19 Hello Keung 的帖子

我唔係學篤:face03:
是學摩:face15:
手法是幫個胃:face08: 好人好姐做得多會大肚腩:face36: 但我估你做得多應該有幫到個胃:face39:

2011-11-2 22:54 Hello Keung
回復 #20 daimen 的帖子

有無名堂架, 上網找一下資料 :face93:

2011-11-2 23:32 daimen
回復 #21 Hello Keung 的帖子

不用找:face49:好簡單:face35:只睇個人做唔做:face03:和恆心:face45:

平常日子,進食後一小時,可企的人就企喇:face50:
手掌搭手掌,沿肚腩轉圈,順時十幾,逆時十幾,直至微溫有熱力,但不宜多過一百:face50:
如果用力按肚感覺痛,你就是不適合做這一個:face46:

詳細見面才說:face08:

2011-11-3 16:03 jojo
[quote]原帖由 [i]daimen[/i] 於 2011-11-2 23:32 發表
手掌搭手掌,沿肚腩轉圈,順時十幾,逆時十幾,直至微溫有熱力,但不宜多過一百:face ... [/quote]
呢樣好似幫助排便.:face69:

2011-11-3 20:17 cadet
回復 #16 daimen 的帖子

当然系讲今年毅行之后啦!

2011-11-3 22:13 daimen
回復 #23 jojo 的帖子

無有講錯,是睇時間做:face35:
還有是如果想幫助排便,只可以做順時:face48:

頁: [1]