哈囉~強 » 哈囉~比賽 » 石崗 30k 2011/12/18

2011-12-18 21:57 jojo
石崗 30k 2011/12/18

上星期完了樂善, 好在肌肉復原得快 :face05:
今個星期試砌石崗, 第一次玩, 無什麼 idea 完成, 但聽聞跑石崗30k, 就等如一個全馬, 時限係4:15hrs, 加上網主話好甘, 所以都係想住時限完之前都收貨
林生因上星期咬柴, 還不能落場, 所以黃蛇頂上 ,頭幾 k,有個女子常常揣擾, 上條大斜就飛甩左佢, 今年可能日子有功練斜路, 所以上斜慢, 但保持un上, 總好過行:face76:
因有大上落, 頭10k尚可1hr完成:face75:
未入霸已經見到vincent出好快:face97:
由起步至15k,可以釣住黃蛇尾 ,仲見到佢橫cut入了草叢,硬係有野搞啦, 可以過左佢, 但不久又追番我. :gface009:
釣到佢尾至到15k u turn, 那時,我時間約1:30 hrs.一陣間, 黃蛇加速無左影:gface030:
25k水站,有麵包食, 不過唔肚餓無食.
剩番幾k,但賽道先甜後苦,後邊上番斜路仲甘, 所以都盡保留原意, 上斜不能行, 寧願慢,都要un上.
最後我執到好多人, 只係尾300m被幾個男人過番

3:06hrs 都係意料之外, 每5km的時速尚算平均.好滿意啦
大會結果
每5km 所需時間
5km   30mins        
10km  1 hr
15km  1:30hrs 30mins: 12 sec
20km  2:04hrs 33mins: 43 sec
25km  2:36hrs 31mins: 40 sec
30km  3:06hrs 30mins: 45 sec

Cat B Women Rank: 11 out of 31
All Women : 29 out of 93
Overall: 329 out of 739

2011-12-19 12:00 Charles
回復 #1 jojo 的帖子

難得一次唔落場,在終點/起點曬住太陽,沖一壺茶,坐住等。茶都未飲完,10K首名已經衝終點,只係三十幾分鐘。個多鐘頭10K的賽手做差不多番晒,等多半個鐘30K的首名已經到,用咗唔使兩個鐘。跟住跑手陸續返來。:face13:

2011-12-19 16:44 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]jojo[/i] 於 2011-12-18 21:57 發表
上星期完了樂善, 好在肌肉復原得快   ... [/quote]

肌肉復原得快唔快唔重要, 最重要個膝蓋可唔可以頂得住. :face05:

2011-12-19 17:03 jojo
回復 #3 Hello Keung 的帖子

個膝蓋係死症. :face47: 只可以加強四頭肌.:face28:
仲有兩個長途戰:face96:

2011-12-21 10:20 jojo
尾4k, 貼番呢張相先

2012-1-3 09:45 Hello Keung
樓主的文, 直接係MS Word copy來, 又無按"清除本文格式", 就好多時d Tag出晒來. :face48:

2012-1-3 11:42 jojo
回復 #6 Hello Keung 的帖子

:face11: 點解會咁架.
盡快搞點

2012-1-3 14:23 Hello Keung
回復 #7 jojo 的帖子

無得搞, 係最初你copy埋d format入來既問題. :face48:

2012-1-3 15:14 daimen
回復 #8 Hello Keung 的帖子

之前都唔見有問題喎:face09:
我自己是用Chrome,如果打新帖/編輯後預覽帖子,都會出現html碼:face23:
所以每次都是直接發表帖子:face48:

2012-1-3 21:50 Hello Keung
回復 #9 daimen 的帖子

用notepad打字, 無format, 一定無事, 又或者copy完之後, 按 edit post 左上角"清除本文格式"都得. :face49:

2012-1-3 22:01 jojo
[quote]原帖由 [i]Hello Keung[/i] 於 2012-1-3 21:50 發表
按 edit post 左上角"清除本文格式"都得. :face49: [/quote]

找來找去都唔見... :face89:
係羅, 初初都無事.:face02:
E+ 得啦卦

2012-1-3 22:07 Hello Keung
回復 #11 jojo 的帖子

有個 A字交叉個icon呀.
我按"編輯", 睇"代碼模式", 又見你有好多"細明體"Tag啦, 我幫你select all再按"清除本文格式", 之後save.:face35:

2012-1-3 22:11 jojo
回復 #12 Hello Keung 的帖子

哦... 找到, :face73:第一行,第一個.
下次試下留意下.:face95:

頁: [1]
查看完整版本: 石崗 30k 2011/12/18