哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 大刀刃~四方山~草~針濕熱消脂 2014/05/18

2014-5-18 22:53 jojo
大刀刃~四方山~草~針濕熱消脂 2014/05/18

平時3月潮濕, 但今年變左5月潮濕, 成個星期日日落雨。 天氣時晴時陰又濕又笠,都預左今日行山好難頂。[img]http://www.hellokeung.com/forum/images/smilies/face60.gif[/img]
9:30 由粉嶺起步,一起步曬左陣雨, 一陣又出太陽。上大刀一滴風都無。汗水係咁流。
到嘉道理差唔多12。去萬德苑打水。又要由sea level 上到四方山。不過好過上大刀的感覺,無咁熱。
四方亭好大風,又大霧,等左大文十分鐘,見到佢, 叫我地行先, 佢要抖抖。
接麥徑後, 相對好容易的路, 上草一陣就到。上針又出太陽, 好熱。
到城門都3:40左右. 無時間再去。
不過條路幾好操。 上落幾多。 下次去埋畢獅。
28。4K 7粒鐘

2014-5-19 00:40 Charles
上次行呢條線唔使6個鐘,今次用成7粒鐘。不過上次天陰涼快,今次濕、熱、焗、陰、雨、晴、風都經歷晒,都快唔到。:face05:

2014-5-19 20:25 jojo
少行了. 今日對腳酸酸痛痛...

2014-5-19 22:58 daimen
回復 #1 jojo 的帖子

睇相就知真相,三個人同時同地段出來行,出來三個樣:face35:
一個悠閒慢步(林生),一個戰鬥格(林太),一個每處到要抖抖(大文):face12:
四方山涼亭,就落後十分鐘。落到針底就遲廿分鐘:face10:

2014-5-20 23:09 Charles
咁講呀:face05:我見你背囊入面有件啞鈴,仲要著對甩底鞋增加難度,直頭係明讓暗操。:face28:

2014-5-20 23:09 cadet
回復 #4 daimen 的帖子

後生仔,唔好灰心,操多幾課就跟到㗎啦:face03:

2014-5-23 21:14 daimen
回復 #6 cadet 的帖子

口講就輕鬆:face47:搵日你試吓呀那:face03:

2014-5-26 22:53 Charles
回復 #6 cadet 的帖子

好!下次你出來,無理由次次都話有事的。:face28:

頁: [1]