哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2007 » 西貢西南北縱走 2007/01/27

2008-1-27 22:59 Charles
西貢西南北縱走 2007/01/27

今日市區得12度, 西貢得番8度, 我地又人丁單薄, Tommy變得好寂寞, 皆因無左小強比佢鬧。:face28:
是日西貢西上落大波幅南北縱走, 10點06分起步, 由北潭涌直指向北, 經太墩, 雷打石山, 嶂上, 石屋山至南山洞為止, 出白沙澳落海下。 全程約12k, 有高清的西貢海風光, 有近日人人談論的V型反彈(不過係上山), 有麥徑的大明大路, 有石屋山上的刺骨寒風:face53:, 仲有不經意的剷林項目, 最後遺憾地上不到擔柴山。:face51:
有人不發一言, 有人投訴已後都吾玩剷林, 有人剷林未脫困就已經話要上擔柴山, 有人左右做人難, 有人重過個人(比樹藤鉤住), 有人人吾似人, 有人想柄人, 有人吾見左人(小強, daimen吾見人)…………………..卒之近三點至出到海下小巴站, 見到條龍長到人疊人。 好彩班次都好密, 5分鐘一班, 等幾個字就上到車出西貢食下午茶。:smiley66:

2008-1-27 23:13 jojo
挑泥!!:face11:
時間緊迫,好陰公...上唔到担柴山:face12:

2008-1-27 23:17 Hello Keung
係咪因為著得衫多, 所以跑唔起呀 :face28:

V-型反彈山會寧人雙失(傷膝), 我要保住去食渣打馬拉糕, 哩d路唔洗預我了 :face48:

2008-1-27 23:21 jojo
回復 #3 Hello Keung 的帖子

渣完馬就要出來玩啦:face28:

2008-1-27 23:30 Hello Keung
渣打馬拉糕好大件好易食滯, 我消化力唔多好 :face86:

2008-1-28 09:30 jojo
回復 #5 Hello Keung 的帖子

車! 食完個馬拉糕,咪又出來燒烤:face48:

2008-1-29 00:43 Charles
完左渣馬,小強好似仲有環島行喎,仲未可以收爐住?繼續食。
近日腳?舊患隱痛,可能有風濕,需要養傷。我就宣佈比賽季節結束,來屆請早。

2008-1-29 09:48 Hello Keung
回復 #7 Charles 的帖子

環島行, 簡單好多, 唔會行都腳患翻發, 又唔係要快, 唔洗特別去預備了. :smiley66:

2008-1-29 20:34 jojo
頭該25km唔跑, 好悶borrr:face25:

2008-1-29 20:46 Hello Keung
回復 #9 jojo 的帖子

咁都悶, 好風景又點會悶:face09:

我喜歡寧靜 :face34:

2008-1-29 20:57 jojo
回復 #10 Hello Keung 的帖子

頭25km,大部份都係樹蔭下borr,有風景咩:face02:
比賽緊,點會寧靜呀.:face17:
唔知公司組到team 未, 好似三缺一.

2008-1-29 21:12 Hello Keung
回復 #11 jojo 的帖子

參考一下, 其實都唔多樹蔭路. 不過... 唔一定只有開揚景先係靚, 樹蔭路的風景都好靚 :face34:
[url]http://www.hellokeung.com/gallery/photo_15/[/url]

頁: [1]