哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2008 » 閒遊川龍至大埔道 2008/08/31

2008-9-5 22:38 SW5516
閒遊川龍至大埔道 2008/08/31

星期六有事要做,不能陪女人行山,於是改行星期日。
晨咁早去到川龍飲早茶,好耐冇去,人依然好多、雀都好多、但食物水準就有的下降。
飲完早茶都係九點,沿龍門郊遊徑行。
第一次行龍門徑,原來這條徑好多小水澗,一見有水我都去洗下手,好清涼呀

這條徑沿途都頗多樹蔭又沒有太大起伏,好易行。但可惜的是有一段路的樹可能曾經山火,都是黑的。

好快行到城門水塘燒烤場坐了一會,好多人燒野食,好香呀。
坐了一會食多二個梨又起步。

原本想由衛徑行去大埔道但掛住同女人講東講西錯過了路口,結果行石屎路出大埔道。

最後落深水 " 土步 " 劉森記食雲吞面。再買埋芝麻糕就返屋企。

2008-9-6 00:41 Hello Keung
最近每次行山都唔短路程囉喎 :face38:

"城門水塘燒烤場 ... 好多人燒野食", 都話左8月已經係BBQ的日子啦 :face11:

經衛徑過大埔道, 好多時都會有好多馬騮完全封住條路, 人少就未必衝得過 :face31:

2008-9-6 09:28 SW5516
回復 #2 Hello Keung 的帖子

呢段路唔算好長 bor
女人都話唔夠喉 :face42:
因為下午要參加姨生女的生日會 :face90:
要趕回家換衣服
所以先行呢條路

2008-9-6 10:20 jojo
回復 #1 Limlim 的帖子

第三張相係咪你o黎ga... 瘦左咁多:face17:

2008-9-6 10:21 jojo
回復 #2 Hello Keung 的帖子

一講bbq,你就心動,食癮又起.:face48:

2008-9-6 11:10 SW5516
回復 #4 jojo 的帖子

冇錯
正是在下:face49:
但女人話我肥左:face06:

2008-9-6 12:51 jojo
回復 #6 Limlim 的帖子

身型真係同該陣時大浪西唔同borrr
可能蹲底左身,睇唔到一舊腹肌. :face69:

2008-9-6 15:31 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]Limlim[/i] 於 2008-9-6 09:28 發表
呢段路唔算好長 bor
女人都話唔夠喉 :face42:
因為下午要參加姨生女的生日會 :face90:
要趕回家換衣服
所以先行呢條路 [/quote]

主要因為你地升level的速度太快了, 所以覺得哩條線濕濕碎 :face48:, 到我復出個時, 我怕我跟唔到你地添 :face23:

2008-9-6 22:51 jojo
回復 #8 Hello Keung 的帖子

你次次都話唔得,但落場又咪係點.:face35: 上次全馬都無咩點練都跑得完,有條友個個禮拜跑,但又上左極樂巴士:face48:

頁: [1]