哈囉~強 » 哈囉~郊遊 » 行程2008 » 澳門狂食之遊 2008/08/29

2008-9-8 23:15 SW5516
澳門狂食之遊 2008/08/29

趁暑假未完,同女人及家人去澳門行下
訂左船票出發日去到港澳碼頭取
有驚喜! 竟然升左做頭等位。:face28:
金光的船都好靚,頭等仲有餐吃:smiley66:
去到 馬交 都是10:30 走去威尼斯人行下先及登記做會員,希望可以有免費船票:face03:

入去賭場行了一個圈,都沒有下注走了
搭車去新馬路食午餐。去食竹昇面:smiley56:
食完面再去搵"最香餅家" 買杏仁餅,女人話出名 wor :face05:
天氣好熱,隨便行個圈都成身汗。跟手又話去食雪糕。
食完雪糕女人又話要食胡椒餅、乜乜糕、又要潘榮記金錢餅。:face55:
攪完一大輪都已經三點。
太熱,去博物館嘆下冷氣過一過冷河 :face24:

過完冷河就去媽閣行 (真係行,因為係行去媽閣 )
係媽閣女人又話要食 夾餅 ,我就真係食唔落 :face48:

由媽閣搭車去氹仔都好快
點知女人去到氹仔又話要食木糠布甸﹐真係冇符 :face20:

最後在公鷄食少少野就去碼頭搭船走人。

手信有:鉅記的肉乾、蛋卷,最香的杏仁餅,潘榮記的金錢餅及樂官的曲奇。

2008-9-8 23:40 Hello Keung
坐頭等咁正 :face28:

1日遊, 要不停食不停食不停食, 如果唔係唔夠時間食 :smiley56:

媽閣則邊的海事博物館真係唔錯, 有個澳門地理模型, 可以更認識澳門, 而且仲有魚睇都唔洗錢 :face49:

食野方面, 上次食過幾間, 覺得內港餐廳相當唔錯, 不過上次找唔到餃餃鎮, 好耐以前食過, 覺得餃餃鎮最好食 :face34:

2008-9-8 23:59 SW5516
回復 #2 Hello Keung 的帖子

內港食過,船屋都試過,兩間都唔錯

餃餃鎭真係未試過,下次去試下:face03:

2008-9-9 00:37 Charles
睇完就好想再去0下澳門,不過房租唔平,即日來回又要水腳又趕。上次去都快兩年前,我影呢張嘜頭相就係響「漁人碼頭」。當時踩單車經威尼斯人時都仲只係地盤一個(好大),依家澳門應該變0左好多。
果陣時都影0左好多相同video,仲做埋DVD添。:face35:

2008-9-9 08:49 jojo
回復 #1 Limlim 的帖子

真係食到無停口borr:smiley56:  利害..:face13:

2008-9-9 09:07 SW5516
係我女人同女女冇停口 :face05:

2008-9-9 09:36 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]Charles[/i] 於 2008-9-9 00:37 發表
果陣時都影0左好多相同video,仲做埋DVD添。:face35: [/quote]

壓細個解像度, 咪可以放上網囉 :face75:

2008-9-9 09:48 jojo
回復 #7 Hello Keung 的帖子

video 都可以壓細解像度放係你個網頁到:face09: 咁幾年的毅行video都得啦:face34:

2008-9-9 09:52 SW5516
回復 #8 jojo 的帖子

係就快的放上來
好想睇有關毅行的野 :face34:

2008-9-9 10:03 Charles
回復 #7 Hello Keung 的帖子

毅行video都成粒鐘長,size咪好大?

2008-9-9 12:37 Hello Keung
回復 #10 Charles 的帖子

都係睇你想解像度幾多遮, 我放上網的TW2007 video有21分鐘都係150MB :face35:

2008-9-9 17:06 Charles
回復 #11 Hello Keung 的帖子

咁我要轉D咩format的file比你呀?Quicktime, AVI, MPEG..........。我成粒鐘0野,咪成300mb?

2008-9-9 21:08 Hello Keung
回復 #12 Charles 的帖子

我其實upload入forum係用 ulead videostudio 轉 wmv 320x240, 50% 取樣度, 單聲道.

下次見到我俾隻AVI foramt, 等我convert及upload :face75:

2008-9-9 21:45 Charles
回復 #11 Hello Keung 的帖子

返屋企試0下先。05、06、07三年的毅行,有排攪。

2008-9-10 14:53 Charles
回復 #13 Hello Keung 的帖子

昨晚轉0左好耐,卒之攪0左TW07版AVI,48min有成590mb,要燒碟比你喇。

頁: [1]
查看完整版本: 澳門狂食之遊 2008/08/29