哈囉~強 » 哈囉~比賽 » 毅行者2008 » 偽行要食乜

2008-9-23 12:28 Hello Keung
偽行要食乜

究竟今年帶d乜野食好呢? :face23:

帶包1kg裝既沙糖會唔會好d呢? :face09:

2008-9-23 13:23 daimen
你唔好嚇我:face11:
講真:face42:?

2008-9-23 14:18 Hello Keung
回復 #2 daimen 的帖子

第2段至第5段中的沙田坳之間, 只有嶂上有魚蛋買, 無其他位置有得補給, 唯有帶d又輕又高能量的食物囉 :face05:

2008-9-23 14:52 Charles
回復 #1 Hello Keung 的帖子

週圍都有汽水買,使唔使帶糖呀。1kg等於2.2磅呀。

2008-9-23 14:56 jojo
回復 #2 daimen 的帖子

咪聽佢講啦. 食野咁挑剔, 食麵要走味精,飲可樂又要唔凍,怕飲得快喎!咩你無睇07的video :face35:
上年佢話西龍傳香飯店的飯團好難食. 你可以練習之前試下食. 我同charles早兩年都各買了兩個中途食,有米飯落肚零舍唔同:face76:

2008-9-23 16:21 Hello Keung
我講的"太快", 唔係話飲得快, 而係吸收得快, 飲凍飲係比熱飲吸收得快d, 所以中藥要熱飲就係為左慢慢吸收 :face35:

其實我都覺得飯團會幾好, 不過, 西龍的飯團裡面一大舊肉/果仁, 外面又係d雜米, 味太濃又硬. :face23: 之前有諗食日式飯團, 但日式飯團的飯是加了醋, 好易變壞.:face48:如果有d剩白飯無餡就好d :face26:

2008-9-23 16:23 SW5516
剛才不能登入,又 down 機??

2008-9-23 16:26 jojo
回復 #6 Hello Keung 的帖子

那缺糖快要暈的人就要飲凍野羅:face09:

2008-9-23 16:28 jojo
回復 #7 SW5516 的帖子

我都斷左幾次線:face17:

2008-9-23 16:32 Hello Keung
[quote]原帖由 [i]SW5516[/i] 於 2008-9-23 16:23 發表
剛才不能登入,又 down 機?? [/quote]

應該係同時間有幾個人睇video, 拖慢左個connect :face41: 因為1個鐘有1G download. :face33:

2008-9-23 16:58 Hello Keung
我下次行山會試下自己包飯團, 睇下感覺點先. :face31:

2008-9-23 17:21 SW5516
咁你地平時行山會唔會帶野食 ??

2008-9-23 17:31 Hello Keung
回復 #12 SW5516 的帖子

長途而中途無士多的話, 我通常帶腸仔包 :face35:

2008-9-23 17:44 jojo
回復 #11 Hello Keung 的帖子

我都試過自己包家:face35:用保鮮紙包白飯+豬肉鬆.

2008-9-23 17:46 jojo

over+20k,就一定帶包帶生果. :face49:

2008-9-23 17:49 jojo
上年毅行發覺清晨趙 d 勁薄荷的香口膠都唔錯. 好醒神. :face35:

2008-9-23 18:31 SW5516
最近二三個月都會帶冰凍的梨食 (用個保溫袋包住)
行到熱食個冰凍蜜梨真係好正

2008-9-23 20:51 Charles

行長途帶粢飯食;行長長途就黐人0地D飯食。:smiley66:

2008-9-23 20:56 Charles
[quote]原帖由 <i>jojo</i> 於 2008-9-23 14:56 發表
咪聽佢講啦. 食野咁挑剔, 食麵要走味精,飲可樂又要唔凍,怕飲得快喎!咩你無睇07的video

係咪即係「奶茶走奶」、「熱檸茶凍上」、「白飯炒底」呀。:face38:

2008-11-3 22:42 Hello Keung
買左4包power gel, 2支power bar及 兩個小凍包 :face49:
不過凍包內好似水汪汪, 唔知係咪裡面已經爆左(已用), 可能俾人厄 :face31:

2008-11-3 22:45 Charles
[quote]原帖由 <i>Hello Keung</i> 於 2008-11-3 22:42 發表<br />
不過凍包內好似水汪汪, 唔知係咪裡面已經爆左(已用), 可能俾人厄 [/quote]

水汪汪可能係類似「雪種」ge東西喎。

2008-11-4 08:52 jojo
今年預測好似比往年涼左.. 都要冰包:face05:
唔power gel low. 反而留番上次salomon 免費一包係短途賽食:face49:
好期待那寶藏的薯片,帶香口膠,幾粒話梅,一條朱古力,半包寶礦力,或者一包即沖薯蓉:face08:

2008-11-4 08:56 daimen
回復 #22 jojo 的帖子

你唔帶飯團:smiley66:??

2008-11-4 09:00 jojo
回復 #23 daimen 的帖子

係BORR, 差D唔記得:face20: 要2個添! 又重D:face23:

2008-11-6 23:13 jojo
成個星期,午餐食飯,晚餐食成兩碗飯. 儲夠糧卦.:face26: 明早又要食大碟飯,就變飯桶:face31:

頁: [1]
查看完整版本: 偽行要食乜