哈囉~強

標題: 留學生日誌之曼城人是如何過新年的
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
註冊 2007-9-12
來自 大不列癲
狀態 離線
留學生日誌之曼城人是如何過新年的

今年珍珍冇再形單隻影,因為我同兩位靚女去左市中心曼城巨輪倒數。倫敦有 London Eye,我地曼城都有Manchester Wheel,唔係個個城市都有地標架!
珍珍拍左D片,放在「你貼」,你地得閒都可以睇睇。

搭正十二點∼ Auld Lang Syne ﹣同2008年 say goodbye!

之後配合其他歌的煙花表演
頂部
Hello Keung (c.k.)
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
出街過新年睇煙花/火, 果然係後生細仔/女.
我估大部分谷友頂多都係在屋企睇電視既煙花/火(包括我).
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
我都有去倒數,周公麻
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
回復 #1 Jenny 的帖子

元誕日有山行,所以無去倒數。都唔緊要喇,香港依家一年內都有好多倒數,平安夜又有、來緊農曆年應該都會有,相信第時復活節、中秋節、端午節、清明同重陽都會有倒數,變成倒數氾濫。

問題:我見片段內摩天輪正在轉動,係咪會比人坐在摩天輪上睇煙花渡過新年?
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #4 Charles 的帖子

Yes! 全對!大人一位6.5英鎊,一個廂大概可以坐6個人。唔貴呀如果要tum女仔!
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Jenny 於 2009-1-5 19:43 發表
Yes! 全對!大人一位6.5英鎊,一個廂大概可以坐6個人。唔貴呀如果要tum女仔!

一個廂大概可以坐6個人, 即係一次過可以tum 5個女仔
成HK$100位, 都叫唔貴?
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #6 Hello Keung 的帖子

你就話貴啫,如果有心人要tum女仔,包個廂都ok 架。我個日見更多係一家大細一個廂,幾溫韾呀!
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
我就畏高喇
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #8 Hello Keung 的帖子

山神會畏高咁你又爬咁多高山?
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
回復 #9 Jenny 的帖子

1. 因為山神係在山上被供奉,所以爬山就唔怕高,但係爬摩天輪就唔同。

2. 因為係被供奉原故,所以只會比人出錢請,而唔會自己比錢。
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
行山又唔係爬直壁, 即使間中有少少直壁都可以用埋手爬, 就唔會有問題啦 摩天輪就真係會直落個喎

金融海嘯, 身家無左1半喇
頂部