標題: 第X課渣馬操練 [打印本頁]

作者: Charles    時間: 2011-1-15 22:03     標題: 第X課渣馬操練

毅行、樂善之後剩番渣馬呢個賽事,純綷係玩個人時間,競爭無咁激烈,人就自然變得疏懶。記得之前只係操過兩課,只得20K左右,加上近日低溫持續,直情進入冬眠狀態。
今日需然係凍,但都有太陽,見渣馬只剩個多月,都要操一操,所以決定操30K,在青衣海旁跑來回,一次來回5K。開局都算幾好,但風大都真係幾凍,頭10K用50min;諗住仲可以加少少力,點未到15K「攪肚」要去公園廁所,辦完妻後個身凍o左要「撻」番著。過o左無耐左腳腳趾有D痛,加上個胃已無o野消化。因為無帶水及食物,所以決定25K就收爐。
25K > 2hr 21min

P.S. 事後發現左腳第3趾起o左個小水泡

圖片附件: [跑道長2.5K,來回就5K] route.jpg (2011-1-15 22:03, 290.89 K) / 該附件被下載次數 318

作者: Hello Keung    時間: 2011-1-15 22:23

又玩長課 我無試過練習多過23km
作者: Charles    時間: 2011-1-15 23:07     標題: 回復 #2 Hello Keung 的帖子

懶散o左咁耐都要做番D野,仲有1個多月,最多可操多3課就要落場。
聽人講話要4個月前準備,又要操幾多幾多次相比,我地係懶到出汁。不過人地可能係賺番報名費要做sub3,我地只係柴娃娃嬉戲遮。
作者: Hello Keung    時間: 2011-1-16 12:19     標題: 回復 #3 Charles 的帖子

運動係用來玩用來健康, 太辛苦用太多時間去做運動, 我係唔會既, 要平衡生活各方事情先得架
作者: maggietso    時間: 2011-1-17 08:39

要平衡個位人兄... 今日要休息下喎...

如果唔聽話呢... 之後有排你受!  
作者: Charles    時間: 2011-1-17 10:14     標題: 回復 #5 maggietso 的帖子

o下!嚴重o左呀?保重,保重。

歡迎光臨 哈囉~強 (http://www.hellokeung.com/forum/) Powered by Discuz! 5.0.0