哈囉~強

標題: Joanna & Charles擺酒Part2 2009/06/07
Hello Keung (c.k.)
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
Joanna & Charles擺酒Part2 2009/06/07

Joanna同Charles 結婚當晚唔請我地哩班閒人去飲, 唯有我地搞場Part 2, 賀下佢地啦.

拉車邊都算小七郊野隊的第一次飲食活動, 早上行澗小一個, 晚上食飯就小另一個, 又係得6個小七成員.

5時係西貢小巴站恭候, 等人齊便一同去買海鮮, 一共15人, 所以魚蝦蟹乜都要買, 而今次重點海鮮就係隻大龍蝦, 正.

原本我預左一份禮物俾對新人作結婚禮物, 但Tommy話要夾埋買一對水晶天鵝, 唯有等之後再有機會上佢地新居當作入伙禮物啦.

今次主角明明係對新人, 敬酒就向新人敬啦, 又或者要事件重現, 要Daimen再次唔知點樣返屋企, 坐在某些白色物件上, 究竟白色物件是什麼呢? 真係一個迷.

我已經好底調, 但都要被迫飲啤酒, 同我上次(2~3年前)亦係初次飲啤酒兼醉倒份量差不多, 2個水杯左右, 今次好些, 因為食得夠飽, 及拖長時間, 只是暈暈地, 未去到醉的地步.

娛樂性最高, 一定係Tommy及隱形人Steven, 極少出現的Steven出現與高興到好似做外父的Tommy, 不定針鋒相對, 你一言他一語, 簡中將火頭辣向其他人, 其他人又煽風點火, 搞到支1公升既VSOP飲清, 啤酒都10支, 玩到癲晒.

相關主題: Joanna & Charles 婚禮短影 2009/05/31

全部相片: http://www.hellokeung.com/gallery/photo_n225/
.

揀海鮮

買左一大盆, 條龍蝦鬚長到呢

百年好合

收禮物時間

一對天鵝

切餅儀式

甜心食餅

同心合力

勝!

Joanna又counting? 一字

大條魚

大碟扇貝 (順便睇下我件新衫個字)

被圍

成支來? 其實只是最後一啖

我就目光呆滯

極之興奮的Tommy

1公升? 空空如也了

幾圍觀者都奸笑

動手?

唔好搞埋個來呀
.
全部相片: http://www.hellokeung.com/gallery/photo_n225/
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #1 Hello Keung 的帖子

大個仔,飲得杯落 O岩O岩夾住兩個玩得之人. 好有小強精神
我就笑到標眼水, 你就胃抽筋. 玩到黐晒線..
TOMMY雖然HIGH ,但識破我地的計劃,唯有有機會先報答. 謝謝大家.
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #2 jojo 的帖子

仲有機會, 至少Tommy都未去踩你個場
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #3 Hello Keung 的帖子

個場咁細,我諗要分group搞
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
回復 #3 Hello Keung 的帖子

踩私場?對住食神真係唔知搵咩招呼,唯有安排K仔、六安銅、大麻。
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
註冊 2007-9-12
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #5 Charles 的帖子

K仔、六安銅、大麻? 聽唔明咩唔係弗得咩
八十年代ge人,最鍾意弗得!弗得仔,弗得妹
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
註冊 2007-9-12
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #1 Hello Keung 的帖子

強。。。你被強。。。逼了喝酒嗎
朋友、美酒、佳餚。。。令人羡慕呀!
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #7 Jenny 的帖子

佢被老強都笑逐顏開
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
狀態 離線
回復 #7 Jenny 的帖子

今次實在感激,為左我地破戒飲酒,又啤酒、又拔蘭地,幫我地頂左好多。
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #9 Charles 的帖子

主角明明係你地, 俾你地轉移左視線添
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
狀態 離線
回復 #10 Hello Keung 的帖子

其實大家都係搵借口出來買醉遮, 點知你比人挾左上檯. 下次食飯都係先搵呀[哨牙聰]幫你搵個風水位先.
頂部