哈囉~強

標題: 歐洲遊分亨
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
註冊 2007-9-12
來自 大不列癲
狀態 離線
歐洲遊分亨

鬆D,阿珍好耐無係度分亨自己係歐洲ge經歷,一來好多照片係面屎簿有登,二來,就係懶.之嘛!
想問下以下有咩國家大家有DD興趣,想我分亨下?
英國(各城市)
愛爾蘭(都柏林 Dublin)
法國(巴黎 Paris,里昂 Lyon)
埃及
德國(柏林)
意大利(羅馬 Rome、比薩 Pisa、佛羅倫斯 Florence、酒莊單車之旅)
維也納
土耳其
阿珍六月將會去 Denmark哥本哈根(整鬼隻美人魚上禮拜俾人劫左去大陸上海,激死
或者我最近一年去過ge國內城市
北京
西安
嵩山少林寺
洛陽龍門石窟
整張凱旋門俾過大家參考下。panasonic Lumix傻到唔傻,傻瓜機影ge!

圖片附件: Arc.jpg (2010-3-29 05:22, 116.61 K)

頂部
Hello Keung (c.k.)
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #1 Jenny 的帖子

你咁多主題, 為左我個forum, 慢慢咁, 遂個地方講啦, 最多我開個"外遊"目錄俾你hold喇
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #2 Hello Keung 的帖子

珍珍可以寫本週遊烈國ge書, 做個烈女尊輯
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
去歐洲旅行旅費太貴,我都係喜歡西安、北京,有無料報呀。
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #4 Charles 的帖子

有呀!北京﹣西安(兵馬俑)﹣洛陽(龍門石窟)
你俾我幾日,今個周末交貨。做左學校ge功課先!
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #5 Jenny 的帖子

珍珍妹:我有個question, 點解你有咁多 $$ 去旅行ge 好羡慕呀.
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #6 jojo 的帖子

我都預左有人會問架啦
第一,我第一年ge學費係有獎學金;第二年開始我學校俾錢,我只要定時定候交paper去conference等我學校有DD學術競爭力就 OK!
第二,我係學校做Hall Tutor,住宿係免費ge;一年等於慳五千到六千英鎊;免水免電免網絡費
第三,我一日到黑都有做part-time;因為係學生唔使交稅,所以賺幾多,收幾多
我平日都係自己煮飯食又唔亂買野,儲落D錢寧願去旅行食好野同埋買記念品!
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #7 Jenny 的帖子

嘩!! 你好叻女
由朝到晚做part-time, 又有奬學金, 你簡直係打天材波
住宿+水電全免, 慳唔小. 都o岩ge, 袋袋埋d $$去旅去見識下世界

不過.....你咁叻女.  邊樹有仔襯得上你呀!!
頂部
Hello Keung (c.k.)
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #8 jojo 的帖子

珍珍相識滿天下, 大把各國男士追求啦
頂部
Jenny
百公里地主

UID 20
精華 0
積分 328
帖子 328
閱讀權限 99
來自 大不列癲
狀態 離線
回復 #8 jojo 和強記的帖子

你睇我呢個時候仲回你帖,就知我仲寫緊功課。

個問題唔係我有幾叻,個問題係我年紀真係大,中國藉男性都寧願要後生ge,只有鬼仔/佬唔係好睇重呢個問題;而且佢地「佬化」ge 速度比我「老化」ge 速度高好多好多。加上西方女性(尤其英國妹,一入二十歲就立即「婦人化」)普遍唔襟老,三十打後就現形。

我都想嫁中國人呀,但係有時候真係要向現實低頭。呢個market無人要,我連印度ge市場都開埋!
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Jenny 於 2010-4-7 10:31 發表
西方女性(尤其英國妹,一入二十歲就立即「婦人化」)普遍唔襟老,三十打後就現形。

我都想嫁中國人呀,但係有時候真係要向現實低頭。呢個market無人要,我連印度ge市場都開埋

你係老外地方佔盡優勢.  鬼佬同阿差市場都好呀.第時生d仔仔女女 mix 板本, 一定好靚仔靚女.

不過, 你大極都唔夠jojo 姨大啦.  姨姨同你咁大時都未驚過 襯後生玩盡去.
頂部