哈囉~強

標題: 大嶼100 (Translantau 100) 2016/ 3/11-12
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
大嶼100 (Translantau 100) 2016/ 3/11-12

2月28日Germin 42 重創, 為了兩星期後大嶼100, 去醫務所洗傷口, 打破傷風針.  除了傷口, 仲有腳踭痛.痛症肆虐. 因傷口問題又不能找JOE 按摩.  整整一星期自己洗傷口, 不是為大嶼, 都懶理它爛. 膝傷口, 上落也有問題.

隔了一星期找JOE整腳踭 (3月7號), 但之後幾日不如理想, 11號落場那日早上還帶肖靜去JOE 再急救.

最沒信心一場賽. 但求完成已經係好奢望.

同林記/肖靜去隔離村食過晚飯差不多出發.  9點幾到梅窩, 天氣幾冷. 避在燒烤場 (為何比上年早到呢?)

等到差唔多, 朋友們都陸續來, 華仔, 達達, 健行朋友,一切就緒, 要出去埋位哪. 此時, 遠處站着一個身影, 好似望向我. 猶疑着是否認識他. 我行近確實好陌生. 好似欲言又止, 我沒理會行去起點, 他從後邊追上來說, 可否同他一齊拍張相.

自己榮幸有人認識, 口音不似港人. 反而激勵我不要退賽. 拍完照, 到起點集合. 內心好忐忑.  唉........

一起步, 肖靜一直跟, 已叫她不要跟我步速. 步速不同,有點氣人. 到大澳半程, 腳踭尚算聽話. 肖靜中途跌傷,話唔跟了.

差唔多跑足東澳古道. 深屈遇上SAM/ININ,大圍, 今年改由360棧道上昂坪. 感覺比較易.  補給完, 上路, 落貝勒箕徑, 沒有什麼心情. 給大圍過了. 到引水道, 跑下行下, 上番南大嶼郊遊條梯. 攞命.

到八公坳, FOOD ANGEL 十仆, 好肚餓, 食番餐飽上雙東.  雙東又大風大霧又跣. 遙遙長路到白芒CP, 又有FOODANGEL 十仆. 肚餓又食左三碗蕃薯糖水. 起步上老虎頭. 腳踭已經同我抗衡, 止痛藥也沒有用. 真痛得要命, 以為就到, 原來上上落落仲有好遠.

尾段根本未試過路.  都幾難行. 臨尾落那段長樓梯後, 已放棄跑, 梳好裝, 拖住痛腳回終點, 感恩算係20內完成. 19:35HRS

痛苦的一役.

圖片附件: 1 Before start, new friend come to take photo with me named Danny.jpg (2016-4-20 17:44, 53.7 K)

圖片附件: 2 Food Angel.jpg (2016-4-20 17:42, 87.11 K)

圖片附件: 3 going up to Tai Tung Shan.jpg (2016-4-20 17:55, 130.06 K)

圖片附件: 4 so windy at Tai Tung Shan.jpg (2016-4-20 17:55, 38.57 K)

圖片附件: 5 finish point.jpg (2016-4-20 17:55, 37.71 K)

頂部
cadet
大地主

UID 11100
精華 0
積分 244
帖子 244
閱讀權限 99
註冊 2010-7-1
狀態 離線
女超人下次搞個簽名會,粉絲一定多到你唔信
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #2 cadet 的帖子

我只係一個唔起眼人物.
頂部
Hello Keung (c.k.)
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4089
帖子 4089
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
唔起眼, 但會做黑馬
頂部