哈囉~強

標題: 懷念沈澱霞 -- 鄧光榮致悼詞時 狂罵鄭少秋
Hello Keung (c.k.)
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
懷念沈澱霞 -- 鄧光榮致悼詞時 狂罵鄭少秋

影片標題:
鄧光榮致悼詞時 狂罵鄭少秋 何必呢?
在鄧光榮罵鄭少秋時,很多市民拍手,可見香港人思想多比較傳統保守,對抛棄妻女的男人 都沒有什麼好感。

但後來欣兒請大家不要談是非,很多嘉賓又拍手,可見大家對鄧光榮那麼多事也沒有什麼好 感。其實肥肥自己都話離婚 13 年後,佢自己都想通哂,緣分不能勉強,而且已經原諒秋官。鄧光榮真係想扮大佬咩 好心你食蕉喇
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
鄧光榮真係當左自己係(江湖)大哥 , 秋官離婚咁耐, 唔通仲去叫佢主力處理肥姐的身後事麼, 始終要對現在的家人有所責任呢
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
一家唔知一家事,鄧光榮真係有點過份,追思變成批判會,不尊重死者.
欣宜答得很圓滑大體,雙方面都沒有得罪. 食呢行飯,真是要有點急才
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
我覺得欣宜係想鬧鄧光榮, 但欣宜又無乜"力量", 趁今話唔好俾"有心人"影響大家. 個"有心人"好明顯係鄧光榮.
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
不過我都唔知道秋仔秃頭秃得很利害,好似上星期日行青山頂咁.....
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #4 Hello Keung 的帖子

"有心人"呢三個字真是可圈可點, 都唔知係明串還是暗串.
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #5 jojo 的帖子

佢拍緊清裝劇之麻
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #6 jojo 的帖子

明串
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
娛樂圈就係一個複習的地方,背後好dirty。大家眼見到的都只係表面的包裝,所以甚麼歌功頌德、追頒勳章(最不讚成)..........la la la la 的,都係吹0下水睇完就算。
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
回復 #9 Charles 的帖子

這都可以講得通, 點解呢個咁特別,有肥肥紀念日咁大陣象 但沒有哥哥紀念日,羅記紀念日,阿梅紀念日,麗君紀念日,danny紀念日......佢地d歌曲貢獻都唔少
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
回復 #10 jojo 的帖子

係呀,佢0地紀念還紀念,但唔好咩0野都話全香港的悲哀、全香港的損失、全香港的羞恥、全香港的.........la la la。<br />
唔好扣香港人的帽子,呢D係以前大陸做法。
頂部