哈囉~強

標題: 入隊對話
Hello Keung (c.k.)
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
入隊對話

Facebook內節錄保存

Jojo:
當林生去群山陳c父醫館攞旅聯30k confirmation letter 時, 陳c父問有一隊, 三個人傷晒退出, leader 找佢之外, 佢找左個無experience的人入隊, 但有行開山.
我要問得再detail d

我問: 使唔使籌錢 ?
答: 大至上唔使, 搞得點. 但籌得到就籌. 只係比轉名費$100

我問: 陳c父你最快的record 係幾多
答: 21hrs

我: 那我今晚回覆
方案一: 幫陳c父找腳. 我唔玩

方案二 : 我會表明希望都做番舊年的record 20hrs, 踼走個no experience , 我同林生入. 但我都要問個 leader 係咩來頭
不過方案二係好微XD

大文豪:
21....太強的拉力,會爆喎! 怕怕

Jojo:
如果方案一, 無經驗果個落場, 就會多過21, 陳c父都mention 過二十幾個鐘.
車!! 有support, 你21hrs都得啦.

大文豪:
好似記得唔知邊年d毅行自拍片裡,有提過"陳師父"
都有些興趣....

...

大文豪:
"三個人傷晒退出",會唔會是比leader扯爆...

Jojo:
陳c父講, 只係睇個無經驗果個行. 至於個leader 我都未知佢來頭.

Hello Keung:
"有support, 你21hrs都得啦", 講得好輕鬆咁.......
我有support, 24hrs都未必得!ARRRRRRRRRRR!

Jojo:
咩呀強記.你24無support 都做過啦 !
大文豪: 打玩個電話,好報料 !

前次有support, 入隊, 就29hrs啦

Jojo:
那你下次玩番無support , 做21啦 !

...

Jojo:
yeah... 報名成功 !!!!
幾時見teammates

大文豪:
只是比咗個人資料...未講其他

Jojo:
恭喜你! 恭喜你!

大文豪:
如果唔係要等電話,可能都要落去跑返個轉XD, 如果成事就真是操操操啦...

Jojo:
操咩鬼! 有人摰你喎.XD 等完電話先啦. 我都心急埋.

大文豪:
在陳師父心中,我和佢都可能一樣...

Jojo:
我介紹過你, 自由行no support 都below 23hrs啦. XD

大文豪:
我自己都有講28,23 and quit...

Jojo:
@@! 咩你同自己倒米架. 唔通我講自己第一年31hrs 咩 @@!
大文豪:
又唔係去見工,清楚些好d

Jojo:
救命 =.=

...

大文豪:
阿陳師父打電話來,說出號碼...S31

Jojo:
舊年有s隊 fire service around 25-27hrs. dont worry wor. 掹車邊有十仆, 靠晒你啦.

S 係咪要18以下?

...

Jojo:
s 的名義係前人攞到番來, 大文豪有賺啦!

大文豪:
多謝多謝...

Jojo:
第一年落場, 有s 有cert,有牌!!!

...

乜唔係3個有20以下記錄先可以有s

Jojo:
係..本來4個係s, 不過3個傷晒.

大文豪:
是否太遲找不到S級人?

Jojo:
當然啦. 係猛人都比人拾晒.
猛人組晒隊, 邊樹仲有s人剩.

...

Jojo:
大文豪: 頭先你打來的電話, s31係唔係咁邪, 入襯去都傷 ?! 唔通無經驗果個驚到操傷自己?
anyway, 我今晚打電話比陳c父先. 佢真係好多野唔清唔楚. 講唔點數我地未必入.
不過你會否介意如果我地兩公婆落場, 你無得玩喎?

大文豪:
玩,最緊要開心,你俩落塲,就不用他們再找人,只要講清楚細節和要求。 當然我都想落塲。但S字頭始終有一定壓力,一個唔好,易爆XD
最後意思,你地唔落我一定落,但唔知點找人呢!!!

Jojo:
好啦. get back to you soon.

講數? < 20 hr 唔洗錢, > 20 hr 俾全費

Jojo:
聽大文豪講: 轉名費 + 報名

轉名費 + 報名費, 細數遮, 損款先係大檸樂

Jojo:
陳c父講籌款唔使煩喎. 所以起初隊比大文豪.

大文豪:
今年小強又練唔能(雖則我都是),如果唔係就易做喇

Jojo:
咪係囉 !!

我諗住今年行33個鐘, 唔會無胃口瓜

大文豪:
你唔話休戰咩?!

Jojo:
orrrrrr, 又話唔落場 !!!

休戰, 但慢遊

大文豪:
車....

Jojo:
唔怪得咁勤力又練番跑

33個鐘, 係我第一次玩毅行, 無練過既成績, 希望仲得

大文豪:
小強有冇報樂善?!

幾時報

Jojo:
22/8 已經公開左好耐喎. 唔知full 左未 .
大文豪: called 了陳c父. 叫我地落場, 唔係還差一個好難找. 那個無經驗因膝痛, 怕累了成team 人,所以都係quit. sorry 比左個吉你.

jojo記得唔好扯爆人

大文豪:
明白。 腳是要夾嘅。太強求會爆。你兩公婆好以第一次同隊?

Jojo:
我係最弱一個啦. 點會扯爆都人呀!!!!!
是呀. ... 可算係正式一齊TEAM. 到我有壓力.

大文豪:
如果,我講如果,水浪窩見到,是否有得黐???

Jojo:
頭先有問陳c父 support 係點,佢都未作實. 首先叫我地整個 20hrs time list 先, list 內要幾多個supports, 係邊到有support 要寫明.

大文豪:
好恐怖呀 20.....真是無得黐

jojo要under18喎

Jojo:
邊個講sub 18呀!

你既行為

大文豪:
快d放個list,可能爆都要在水浪窩黐...

Jojo:
@@! kaka.. 你真睇得起我.
做好張list, e埋比你. 20hrs的pacing 唔會好快. 大文豪無問題 ge.

係人睇你既表現,練習既次數同量, 無人唔會話你唔under18

Jojo:
所以.... 隊 team 未比賽都打晒柴. 果d 仲操得過火位啦. 我未打柴, 即係未達標. kaka.

其實好多人都齋操山, 好傷膝. 好似你咁, 健身房+跑平路去操體能, 再加操山, 就唔咁傷啦. 雖然你傷都去拍針頂住上

大文豪:
以上對話得四條友睇,真是浪費...

Daimen得閒可以copy出來:p

Charles:
講真都真係有D壓力,驚累街坊,以往自由行就點玩都得,依家就驚有傷、拗柴。腳又未夾過,support情況仲係一片空白。

大文豪:
以上對白,就是我上星期想的....
頂部
jojo
百公里大地主

UID 11
精華 0
積分 2969
帖子 2969
閱讀權限 150
註冊 2007-3-6
狀態 離線
嘩 !!! 咁都得
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #2 jojo 的帖子

唔想大文豪覺得浪費遮
頂部
daimen (大文豪)
百公里地主

UID 2931
精華 0
積分 739
帖子 739
閱讀權限 99
註冊 2007-11-25
狀態 離線
回復 #3 Hello Keung 的帖子

加上今天你兩隻野講個d 就更好
小強綱會一吓子旺塲
頂部
ming_geo
常客

UID 7833
精華 0
積分 75
帖子 75
閱讀權限 10
註冊 2009-9-27
狀態 離線
猛人組晒隊, 邊樹仲有s人剩 ----> 咁我算係咩呀
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
回復 #5 ming_geo 的帖子

哎吔,你一早入咗隊,如果唔係都介紹你比陳師父啦。XD
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
回復 #5 ming_geo 的帖子

咁多猛人係到聚腳, 我哩d弱雞腳又點算
頂部
Charles
百公里大地主

UID 307
精華 0
積分 1632
帖子 1632
閱讀權限 150
註冊 2007-7-30
狀態 離線
回復 #7 Hello Keung 的帖子

進步嘅空間就放在你面前,只係你無即極解決自己嘅問題啫。大家都係由30hr+開始,我最差嗰次係47hr+,所以無張cert見得人。
頂部
百公里土地

UID 2
精華 0
積分 4087
帖子 4087
閱讀權限 200
註冊 2007-3-1
來自 山野之間
狀態 離線
剛剛見毅行網又有人找S腳
頂部